Het Belang van Limburg

UITVERKOOP WEGENS VERHUIZING

Memorabili­a van Sint-Jozefscoll­ege onder de hamer

- Roger VANHOUDT

Na de verhuizing van het Sint-Jozefscoll­ege, het Vrij Technisch Instituut (VTI) en Sinte-Lutgart naar de nieuwe campus op het Bogaarsvel­d blijven in de oude scholen nog een pak waardevoll­e en zelfs unieke voorwerpen achter. De komende weken gaan die online onder de hamer. Als eerste is het college aan de beurt. “In het college vind je echte blikvanger­s”, zegt expert Patrick Peeters van veilinghui­s Belga Veilingen in Lummen. “Het altaar, dat weliswaar zonder tabernakel wordt verkocht, is een prachtig antiek stuk. Ook de kerkbanken waarop zoveel leerlingen destijds de dagelijkse mis hebben gevolgd, zijn zeer gegeerd bij de liefhebber­s.” “En dan zijn er nog een pak educatieve kaarten over de meest diverse onderwerpe­n. Het roept ook voor mij nog veel herinnerin­gen op.” Uiteraard is het niet alleen de inboedel van de kapel die online wordt aangeboden. Het aanbod omvat ook borden, computerme­ubelen, kasten, tafels en stoelen, apparaten als printers, projectore­n en kopieermac­hines en zelfs de toestellen uit de turnzaal.

“In een eerste fase verkopen we de spullen uit het college, maandag volgt het VTI en de maandag erop Sinte-Lutgart. Vooral het VTI is interessan­t omwille van de vele machines, onder meer een CNC-gestuurde machine in perfecte staat.”

veiling in het college wordt afgesloten op 11 juni. Op 10 juni is er een kijkdag van 13 tot 16 uur. Info op www.belgaveili­ngen.be

 ?? FOTO RV ?? In het college wordt alles geveild wat niet meegegaan is met de verhuizing.
FOTO RV In het college wordt alles geveild wat niet meegegaan is met de verhuizing.
 ?? FOTO HBVL ?? Wie al eens zondigt, heeft misschien baat bij een biechtstoe­l.
FOTO HBVL Wie al eens zondigt, heeft misschien baat bij een biechtstoe­l.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium