Het Belang van Limburg

Roland, Mauro, De Held, zon, en stukje van Bazart

De lekkerste brokken uit Live in Hasselt

- Christof RUTTEN

Vorig jaar verhuisde Live in Hasselt weer naar buiten, met vier podia op evenveel pleinen. Die formule werd gesmaakt, en dus trekken stad Hasselt en JNR Music Center de lijn verder, onder een stralende zon dit jaar. Na elven kan je vanavond (zaterdag) verder feesten met livebands in tal van cafés en ook morgen (zondag) valt er nog veel te beleven. Opvallend: het covergroep­jesgehalte daalt, het festivalge­voel stijgt. We lijsten de lekkerste brokken uit het aanbod op.

HASSELT -

Vooreerst: Roland! De oude bluesrakke­r speelt voor het eerst op Live in Hasselt en hij doet dat zaterdag vanaf 22 uur op het Molenpoort­plein. Daarvoor spelen op die plek onder andere Marco Z en Dave Schroyen een ode aan de broeders Ray en Dave Davies in God Save The Kinks.

Op Het Van Veldeke-plein nodigt Johnny Joris weer zijn muzikale vrienden van vorig jaar uit. Een soort Belgische Traveling Wilburys dus, met onder andere Mauro, Willy Willy en Joost mag weten wie nog allemaal. Op hetzelfde plein spelen The Shovels u richting space om 19 uur.

Orgel

Geen podium op het Groenplein dit jaar, wel een nieuw aan het Capucienen­plein. Daar grasduint het Marco Cirone Quintet in de tantrische wereld van Sting en The Police. Aan de jachthaven is het covertime met Festeyn en Spike. Meer goesting om aan een cocktail te sippen in een jazzy mood? Dan moet je in de Schrijnwer­kersstraat zijn met Arne Van Coillie. De pleinoptre­dens houden om 23 uur op. Daarna kan u verder genieten in de cafés met een heel divers aanbod. Stevige uppercuts komen van Peuk en een hele rits anders bands in De Witte Non, en van Hypochrist­mutreefuzz in BarBàr. Maar ook: singer-songwriter Paul Taggart in The Irish Times, easy listening jazz van Hilde Van Hove in De Sladerij, een streep klassiek op orgel in de kathedraal en indie met Wooly Mammoths en Felix Pallas (met Simon Nuytten van Bazart) in Café Café. Zondag bolt Live in Hasselt voort vanaf 16 uur en mag u ook – voor het eerst – dans verwachten: The Hop-Sh-Bam-Connection leert u de lindyhop aan op het Molenpoort­plein en Alma De Lagrimas brengt flamenco op het Capucienen­plein. Enfin: te veel om op te noemen, maar toch nog dit wegens absoluut niet te missen: Jo Jacobs, alias de avonturen van De Held, op het Van Veldeke plein.

in Hasselt, op zaterdag 27 mei vanaf 19 uur en op zondag 28 mei vanaf 16 uur, gratis (www.liveinhass­elt.be)

 ?? FOTO BDW ?? Roland speelt zaterdag voor het eerst op Live in Hasselt/
FOTO BDW Roland speelt zaterdag voor het eerst op Live in Hasselt/
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium