Het Belang van Limburg

“Ik wil mensen een mooie kraamtijd bezorgen”

-

Hilde Stevens (50) was kapster, maar schoolde zich zeven jaar geleden om tot kraamhulp. “Ik probeer mensen een zo mooi mogelijke kraamtijd te bezorgen.” “Ik merk dat steeds meer mensen gebruikmak­en van kraamhulp”, zegt Hilde, die als kraamhulp nu ook de zorg voor Liesbeth en haar dochter Lili op zich neemt. “Onze grootste troef is de hulp bij de borstvoedi­ng en onze ondersteun­ing bij huishoudel­ijke taken. Mensen die na een paar dagen ziekenhuis thuiskomen, zijn nog zwakjes.” “Een baby krijgen is een hele aanpassing in hun leven”, weet de voormalige kapster. “Ik probeer die mensen een zo mooi mogelijke kraamtijd te bezorgen, zodat ze ook kunnen genieten na hun bevalling en ze niet zo onzeker hoeven te zijn.”(

Marleen VANHEES weekend maakte hij bekend dat er - na jaren van stilstand - vanaf dit jaar opnieuw een groeipad is voorzien voor de gezinszorg. In 2017 zullen 280.000 extra uren gepresteer­d worden in de gezinshulp. Geprojecte­erd op het aandeel van kraamzorg in de volledige gezinshulp (2,57 procent van de uren), zou dat betekenen dat de kraamzorg in 2017 op 7.196 uren extra kan rekenen.

Dat extra budget wordt verwelkomd door de sector, maar het is wellicht niet genoeg om de noden volledig te ledigen. Want zelfs in de jaren met de kleinste stijgingen was de nood aan extra kraamhulp groter dan deze 7.196 uren.

Elk uurtje extra dat we aan kraamzorg besteden, kunnen we niet spenderen aan ouderen met een functiebep­erking

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium