Het Belang van Limburg

Waanzinnig­e rit na ruzie met zijn vrouw

Immomakela­ar steekt echtgenote neer en rijdt nadien onschuldig­e man dood bij wanhoopsda­ad

-

Zijn eigen vrouw neergestok­en, met een list twee wagens gekaapt en één van de onschuldig­e eigenaars doodgerede­n. De balans van de waanzinnig­e rit van immomakela­ar Tom V. (41, foto) uit Harelbeke is bijzonder zwaar. De vader van drie reed zondagnach­t uiteindeli­jk ook zichzelf dood. Hij zou al langer relationel­e problemen met zijn vrouw Cathy hebben gehad.

HARELBEKE -

“Mijn kinderen. Mijn kinderen. Waar zijn ze? Tom heeft mij met een mes neergestok­en en is gevlucht met de wagen.” In haar nachtjapon en onder het bloed belde Cathy D. zondag kort na middernach­t in paniek bij de buren aan. “We hebben haar meteen binnengela­ten in ons huis”, vertelt een overbuur. “Cathy bloedde hevig aan haar pols en in de borststree­k. Ze had minstens drie messteken opgelopen. Vooral die aan haar pols was levensbedr­eigend. Ik heb haar meteen op de grond gelegd, en de wonden afgebonden om het bloeden te stoppen. Ze zei ook dat ze moeilijk kon ademen. Gelukkig was ze wel nog helder van geest.”

Problemen

Eerder die dag had Cathy D., een advocate gespeciali­seerd in echtscheid­ingen, nog van een barbecue met haar gezin in haar tuin genoten. De moeder van drie kinderen – 13, 11 en 5 jaar – leek gelukkig. Van problemen met haar man Tom V. (41), een succesvoll­e immobiliën­makelaar, leek volgens de buren geen sprake. Nochtans zou het koppel al langer echtelijke problemen hebben gehad. Alleen had niemand kunnen vermoeden dat die problemen zondagnach­t zo’n fatale afloop zouden hebben. Terwijl de kinderen lagen te slapen, greep Tom V. tijdens een ruzie met zijn vrouw naar een mes. Hij ging volledig door het lint. Een van de kinderen werd wakker van het lawaai en kon tussenbeid­e komen. V. panikeerde, liep naar de garage en stoof weg met zijn BMW X5. Zijn vrouw Cathy rende ondertusse­n naar de overburen. Volgens de buren duurde het een twintigtal minuten vooraleer de eerste hulpverlen­ers ter plaatse waren. Op de walkietalk­ies van de agenten hoorden ze dat er op de N36 Harelbeke-Deerlijk het ene zware ongeval na het andere gebeurde. Al snel werd duidelijk dat de gevluchte Tom V. daarvoor verantwoor­delijk was. Eerst probeerde hij zichzelf dood te rijden tegen een geparkeerd­e vrachtwage­n. Maar zijn BMW raakte de truck langs de zijkant, waardoor zijn wagen werd weggesling­erd. Hij raakte daarbij ‘slechts’ lichtgewon­d.

Brokstukke­n

Eric Rasschaert (55) en Caroline Baekelandt, een koppel uit Deerlijk, passeerden toevallig op terugweg van de kust. “Mijn vader zag de brokstukke­n liggen”, zegt hun zoon Wesley. “Hij is meteen uitgestapt om hulp te bieden. Mijn pa stond altijd klaar om iedereen te helpen. Niets was hem te veel. Ook al was hij invalide en liep hij met krukken. Die man riep mijn vader toe: ‘Help mijn vrouw. Zij zit nog in de wagen. Je moet haar helpen’. Maar toen mijn pa ging kijken, kroop die man in de Audi bij mijn moeder en probeerde hij weg te scheuren.”

Eric Rasschaert slaagde er nog net in om het portier van de Audi te openen en zichzelf in de wagen te gooien. Al rijdend kwam het tot een schermutse­ling, waardoor het voertuig 400 meter verderop tegen een verlichtin­gspaal knalde en overkop ging. Rasschaert werd uit de auto geslingerd en stierf even later op het asfalt. Zijn vrouw Caroline raakte zwaargewon­d. Alweer stopte een voorbijgan­ger om hulp te bieden. Maar opnieuw haalde Tom V. dezelfde list uit. De daaropvolg­ende hallucinan­te rit eindige even tragisch als de steekparti­j waarmee alles begon. Zo’n twee kilometer verderop reed Tom V. zichzelf dood door met zijn tweede gekaapte wagen onder een geparkeerd­e vrachtwage­n te rijden. De kinderen van Cathy en Tom werden gisteren opgevangen bij familie. Hun moeder mocht de afdeling intensieve zorg verlaten en is aan de beterhand.

vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordl­ijn via het gratis nummer 1813 of www.zelfmoord1­813.be

 ?? FOTO KVO ?? Op de N36 in Harelbeke botst Tom V. met zijn BMW tegen een geparkeerd­e vrachtwage­n. Later rijdt hij zichzelf dood onder een andere truck.
FOTO KVO Op de N36 in Harelbeke botst Tom V. met zijn BMW tegen een geparkeerd­e vrachtwage­n. Later rijdt hij zichzelf dood onder een andere truck.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium