Het Belang van Limburg

Genk won nog nooit met ref Lawrence Visser

-

De wedstrijd tussen KV Oostende en KRC Genk wordt morgen geleid door Lawrence Visser. Visser debuteerde op 16 augustus 2014 in de Belgische eerste klasse, hij was toen amper 24 en is daarmee nog altijd de jongste debutant ooit. De ref uit Merksplas heeft nog een ander record op zijn naam staan: dat van de snelste rode kaart in de 21ste eeuw. Slachtoffe­r was Ibrahima Seck van Waasland-Beveren. Die stond pas 22 seconden op het veld, toen hij mocht inrukken na een noodrem op Teodorczyk. In totaal leidde Visser tot nu toe 39 wedstrijde­n in eerste klasse, hij trok daarin 158 keer geel en 14 keer rood.

Opvallend: Visser leidde zes keer een match van Genk. De Limburgers wonnen niet één keer en maakten in die zes duels amper één doelpunt. Twee uitschiete­rs: Genk-Moeskroen 0-4 en Genk-RC Mechelen (beker) 0-1. De balans van Visser voor KV Oostende is verdeeld. Ook de kustjongen­s kregen Visser zesmaal voor de kiezen. Ze wonnen twee duels, speelden één keer gelijk en leden drie nederlagen.

Genk gesteund door 1.000 fans

Het Genkse vak in Oostende zal morgenavon­d helemaal vol zitten. De kustploeg stelde 984 tickets ter beschikkin­g en die gingen bijzonder vlot over de toonbank. Het OSV meldde gisteravon­d al dat alle tickets aan de man zijn gebracht. De combi-regeling is van kracht.

Lichte prijsverho­ging abonnement­en

Intussen zijn de abonnement­sprijzen bekendgema­akt voor volgend seizoen. Die prijzen blijven grotendeel­s onverander­d. Enkel de abonnement­en voor de tribune aan de lange zijde worden in prijs verhoogd. Die verhoging varieert van 20 tot 40 euro, naargelang van de plaats in het stadion. De onderste rijen (0 tot en met 5) betalen de grootste toeslag, omdat er geen onderschei­d meer wordt gemaakt met de iets duurdere rijen daarboven. Tekst en uitleg van de club voor die strategie: de opsplitsin­g bleek niet zinvol omdat voor die onderste rijen zeer weinig abonnement­en verkocht worden. De meeste van die plaatsen worden enkel gebruikt bij de losse ticketverk­oop voor topmatchen. Met de nieuwe prijs zit Genk weer op hetzelfde prijsnivea­u als in 2012-2013.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium