Het Belang van Limburg

“Elke linie versterken, met Schoofs op de tien”

Boodschap van clubicoon Lon Polleunis aan STVV-top is duidelijk

- Gunter SCHOOFS

Voor STVV zit de competitie erop. Met clubicoon Lon Polleunis blikten we terug op de sportieve stand van zaken nu het seizoen afgelopen is. Polleunis gaf zijn – al dan niet - akkoord op drie stellingen die we hem voorlegden. De ex-Gouden Schoen spreekt klare taal. “STVV moet iedereen houden, zich in elke linie met een pion versterken, met liefst van al Rob Schoofs op de nummer tien.”

AKKOORD

“We begonnen niet goed. Maar dat was niet abnormaal met zoveel nieuwe spelers. Het duurde een tijdje vooraleer de juiste samenstell­ing gevonden werd. Niemand kan klagen dat hij geen kansen kreeg. Uiteindeli­jk kwam het allemaal goed in de reguliere competitie. En STVV speelde sterke play-offs, het verlies in Genk verandert daar weinig aan. Uit die wedstrijd moet men leren. Want bij de eerste goal zag ik niet één, maar drie dekkingsfo­uten. Bij de tweede goal werd de verdedigin­g lateraal uitgespeel­d. Zoiets betaal je cash. Want zo goed was Genk ook weer niet.”

AKKOORD

“Als je ambities uitspreekt, moet je hem gewoon houden. Tegen elke prijs. Want ik hoor toch dat het de bedoeling is vooruitgan­g te maken. Niet alleen Gerkens, ook Peeters. STVV moet weer meer werken met spelers van de streek. Daar kan iedereen met een STVVhart zich het best mee vereenzelv­igen. Met die mannen kom je ook het verst. Gerkens en Peeters zijn zo jongens. Dan moet je ze ook absoluut willen houden.”

AKKOORD EN NIET AKKOORD

“Dat is toch wel een scherpe uitspraak, hé. Alles hangt af van de transferpe­riode. Ik wil eerst zien wat het bestuur uit de hoed zal toveren. Naast het behouden van de basisspele­rs moet er dan nog een spits bij, want Boli is toch niet zo standvasti­g. Er moet een tien bij die de ploeg kan dragen. Die lopen niet dik, maar Rob Schoofs is toch de geknipte man voor die taak. Hij kan de ploeg op sleeptouw nemen en aangeven wanneer het spel moet vertragen of versnellen. Zo’n pion miste ik ook de laatste weken. Een nummer zes of acht moet er ook nog altijd bij, zelfs als Gerkens en Peeters blijven. In de defensie kan STVV nog iemand gebruiken, dat zagen we in Genk.”

BUITENLAND

Huddersfie­ld promoveert - Huddersfie­ld Town heeft zich verzekerd van de promotie naar de Engelse Premier League. In de finale van de play-offs tegen Reading haalden ze het in het Londense Wembleysta­dion na het nemen van strafschop­pen met 4-3. Na 90’ en 120’ was er niet gescoord in de partij. *** Wolfsburg, met Koen Casteels (exKRC Genk) tussen de palen, heeft zich verzekerd van het behoud in de Duitse Bundesliga. Na het eerste won het ook het tweede barragedue­l tegen tweedeklas­ser Eintracht Braunschwe­ig met 1-0. *** De 25-jarige Marc-André ter Stegen heeft met FC Barcelona een akkoord bereikt over een contractve­rlenging tot 2022. *** AS Roma heeft maandag de overeenkom­st van de Nederlands­e middenveld­er Kevin Strootman opengebrok­en. Strootman verlengde zijn contract in het Stadio Olimpico tot juni 2022 *** Marco Reus liep afgelopen zaterdag in de Duitse bekerfinal­e een scheur in de achterste kruisband van zijn rechterkni­e op. De spits van Borussia Dortmund is “meerdere maanden” buiten strijd. *** Als het Australisc­he team South Melbourne FC erin slaagt te promoveren naar de A-League (Australisc­he eerste klasse), zal voormalig Braziliaan­s voetballer Roberto Carlos volgend seizoen de nieuwe oefenmeest­er worden. ***

STVV HEEFT EEN GESLAAGD SEIZOEN ACHTER DE RUG STVV MOÉT GERKENS NOG EEN JAAR OP STAYEN HOUDEN STVV KAN VOLGEND SEIZOEN MEEDOEN VOOR EEN PLAY-OFF 1-TICKET

 ?? FOTO BELGA ?? Naast STVV is ook KV Mechelen geïnteress­eerd in Rob Schoofs.
FOTO BELGA Naast STVV is ook KV Mechelen geïnteress­eerd in Rob Schoofs.
 ?? FOTO EYCKENS ROMAIN ?? Lon Polleunis.
FOTO EYCKENS ROMAIN Lon Polleunis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium