Het Belang van Limburg

Monsterboe­te voor Westerlo en KV Mechelen

-

De rechtbank van Antwerpen heeft beslist dat Westerlo en KV Mechelen tussen 2008 en 2012 als vzw ten onrechte geen belastinge­n hebben betaald op hun tv-inkomsten. KV Mechelen moet alsnog 900.000 euro ophoesten, Westerlo zelfs 1,4 miljoen. Daar komt nog 7 procent intrest per verstreken jaar bij, wat de factuur met honderddui­zenden euro’s doet oplopen.

Beide clubs vechten de uitspraak aan. “Tot het hof van beroep een uitspraak doet – en dat duurt zo’n anderhalf jaar – moeten de clubs niets betalen”, zegt advocaat Michel Maus. “Ik ben wel verrast door de uitspraak. De rechtbank negeert een circulaire van de FOD Financiën, die stelde dat de clubs recht hadden op een forfaitair­e kostenaftr­ek van 85 procent. En ook een tweede circulaire, die stelt dat de belasting moet worden betaald door diegene die de vergoeding heeft uitbetaald – de Pro League dus, niet de clubs.” Bizar genoeg besliste de rechtbank van Brugge dat in het geval van Cercle Brugge die belastinge­n wel worden vernietigd. “In dit geval zal de Belgische Staat allicht in beroep gaan”, zegt Maus. “Maar wij gaan voor alle clubs in beroep onze slag proberen thuis te halen.” De zaak van Zulte Waregem komt later nog voor. De andere profclubs sloten eerder een deal met de fiscus en vermeden zo een rechtszaak.

KV MECHELEN

Rherras tekent - KV Mechelen heeft gisteren met Fayçal Rherras zijn nieuwe rechtsacht­er voor volgend seizoen voorgestel­d. De 24-jarige ex-STVV-er komt over van het Schotse Heart of Midlothian en tekende in het AFAS Stadion tot juni 2019.(

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium