Het Belang van Limburg

Kompany keert terug door de grote poort

-

Bondscoach Roberto Martinez maakt vanmiddag om 12.00 uur bekend welke 25 of 26 spelers hij selecteert voor de oefeninter­land tegen Tsjechië (5 juni) en de WK-kwalificat­iewedstrij­d in Estland (9 juni). Kompany keert terug, Castagne (KRC Genk) en Vanaken (Club Brugge) “leunen dicht tegen een selectie aan”. Van 13 oktober 2015. Zo lang is het geleden dat Vincent Kompany - door blessures - nog eens op het veld stond voor de Rode Duivels. Maar sinds half april toonde hij bij Manchester City dat hij weer zijn sterke zelf is. Hij speelde acht wedstrijde­n in vijf weken en maakte ook nog eens drie goals.

“Het is ongelofeli­jk dat een speler die terugkeert na zo’n lange afwezighei­d erin slaagt zo’n reeks van wedstrijde­n af te werken”, zegt Martinez, zelf gediplomee­rd in kinesither­apie, in een interview met Le Soir. “Hij is heel sterk.”

Of er verrassing­en in de selectie zitten, is afwachten, maar tegenover Le Soir schoof Martinez twee namen naar voren: Timothy Castagne, de rechtsacht­er van Genk, die net als Thomas Foket (AA Gent) bij de groep kan komen door de afwezighei­d van Thomas Meunier, en Hans Vanaken, die voor het eerst in de voorselect­ie van de Rode Duivels zit. “Vanaken is technisch, kan de bal geven in moeilijke situaties en is heel efficiënt. Hij klopt op de deur. Is het genoeg om erbij te komen? Dat hangt af van de spelers die beschikbaa­r zijn op zijn positie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium