Het Belang van Limburg

“Net op onze eerste huwelijksv­erjaardag”

William en Astrid Nijs schrijven Prijs Baert op hun naam

- Xavier CHAMPAGNE

Met de Prijs der Echtparen, voor de 29ste maal aangeboden door de familie Baert, stond er een absolute klassieker op het wedstrijdp­rogramma van Royal Limburg. Haast vijftig koppels streden om de hoogste eer. William en Astrid Nijs kwamen nipt als winnaars uit die strijd. 28 mei is een dag die William en Astrid Nijs niet vlug zullen vergeten. Net een jaartje geleden traden ze in het huwelijk. Dat werd net een jaar later onderstree­pt door de zege in de Prijs Baert.

“Het liep vlotjes”, glunderde Astrid Nijs. “Gelukkig waren onze laatste negen holes beter dan die van Paul en Caroline Hansen en Omer en Ria Lesire, die eveneens op 39 punten uitkwamen. Zij hielden Jos en Chantal Castro van het podium.” “Voor mij is het allemaal relatief nieuw”, pikte William daarop in. “Ik golf nog maar een paar jaartjes. Astrid deed dat van kindsbeen af en gaf me de microbe door. Als we even de tijd hebben, lopen we een rondje. Vaak samen met de erg actieve Young Adults-groep van Royal Limburg.” Daar hoort Arthur Van Elewyck nog niet bij. Hij is pas 12, maar speelde in de Prijs Baert voor individuel­en de sterren uit de hemel. Van Elewyck speelde bruto één slag boven de baan of 44 stableford punten. Daarmee verlaagde hij zijn handicap naar 6,2 en realiseerd­e door zijn droom om in het Concentra Omnium of Belgium te mogen starten.

“Ik heb nog andere dromen , maar die houd ik voor mezelf”, stelde de jeugdspele­r, die een paar jaar geleden voor teaching pro Manoël Willems en de Houthalens­e jeugdwerki­ng van Hulencourt naar Royal Limburg trok.

“Van dat kereltje ga je nog veel horen”, besloot Jan Baert. “Ook van anderen. Kijk maar eens naar de einduitsla­g van de Prijs Individuel­en. Naast Arthur deden Bastien Crahay, Pieter-Jan Custermans, Antonio Copes en andere Cédric Ulenaersen het uitstekend. De jeugd heeft de golfsport duidelijk omarmd.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Prijsgever­s Gisèle en Jan Baert, samen met laureaten William en Astrid Nijs en supertalen­t Arthur Van Elewyck.
FOTO SVEN DILLEN Prijsgever­s Gisèle en Jan Baert, samen met laureaten William en Astrid Nijs en supertalen­t Arthur Van Elewyck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium