Het Belang van Limburg

Camera’s draaien bij twee Vlaamse films over dealende vrienden

- Raymond DE CONDÉ

Vandaag beginnen in Antwerpen de opnames van ‘Patser’, de nieuwe film van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Tegelijk zijn in Antwerpen opnamen aan de gang van de komedie ‘Bad Trip’, met Jonas Van Geel, Ben Segers, Tom Audenaert en Gene Bervoets. In beide gevallen gaat het over vrienden die drugs gaan verkopen. ‘Slimste mens’ Adil El Arbi en Bilall Fallah maakten eerder ‘Image’ en ‘Black’ in Brussel en tekenden voor de eerste aflevering­en van de Amerikaans­e serie ‘Snowfall’ in LA. ‘Patser’ vertelt het verhaal van vier jongeren op het Kiel die een cocaïnedea­l saboteren en de drugs zelf verpatsen. “Het is min of meer gebaseerd op waargebeur­de shit”, glimlacht El Arbi. “Het wordt een film vol coole patserbakk­en, explosies en humor met een pakkend verhaal. Nooit gezien in Vlaanderen!”

De vier jongeren worden gespeeld door publiekstr­ekker Matteo Simoni, Junes Lazaar (bekend van ‘So You Think You

Can Dance’) Saïd Boumazough­e (opbouwwerk­er in Borgerhout, theatermak­er en hiphopper) en Nora Gharib (de Antwerpse die heel ver kwam in ‘K3 zoekt K3’). De filmcrew zal 44 dagen draaien in Antwerpen, Amsterdam en Tanger en onder meer acteurs Nabil Mallat, Axel Daeseleire, Jeroen Perceval, Vic De Wachter en Noureddine Farihi zijn van de partij, alsook de Nederlands­e acteurs Werner Kolf, Eric Corton en het mediafenom­een Ali B. “We wilden voor deze film een unieke cast samenbreng­en van jong talent en ervaring van alle origines door elkaar”, zegt Fallah. Kinepolis Film Distributi­on (KFD) brengt de film op 24 januari 2018 in de zalen. Toevallig draait Dries Vos (‘Biker Boys’, ‘Allemaal Familie’) in Antwerpen eveneens een film over vier vrienden die met drugs te maken krijgen. ‘Bad Trip’ wordt een komedie in het genre van ‘The Hangover’: de vrienden moeten binnen één week een gigantisch­e partij coke verkopen, maar zijn helemaal niet thuis in het criminele milieu. Het scenario is van Jef Hoogmarten­s, die u misschien nog kent als Franky Bomans in ‘Thuis’. ‘Bad Trip’ komt reeds in het najaar via distribute­ur Entertainm­ent One in de bioscopen.

 ??  ?? Bilall Fallah en Adil en Arbi (l.) regisseren samen ‘Patser’, Jonas Van Geel (r.) en co. wagen
zich in het drugsmilie­u in de komedie ‘Bad Trip’.
Bilall Fallah en Adil en Arbi (l.) regisseren samen ‘Patser’, Jonas Van Geel (r.) en co. wagen zich in het drugsmilie­u in de komedie ‘Bad Trip’.
 ?? FOTO KFD/RR ??
FOTO KFD/RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium