Het Belang van Limburg

Koude douche

KV Oostende - KRC Genk 3-1

- Marnik GEUKENS

Oostende wordt in vele Genkse gezinnen definitief geschrapt in het lijstje van favoriete vakantiebe­stemmingen. Na de 6-0 in de competitie en de uitschakel­ing in de halve finales van de beker volgde gisteren een pijnlijke nederlaag (3-1) in de beslissend­e match voor een Europees ticket. Nummer 65 werd duidelijk de wedstrijd te veel voor een moegestred­en Genk dat te gemakkelij­k drie tegengoals slikte tegen een uitgekookt Oostende, dat voor het eerst in de clubgeschi­edenis Europa in mag.

Was het een studierond­e? Of verlamden de zenuwen de 22 hoofdrolsp­elers in het openingskw­artier? In elk geval inspireerd­e Europa niet in deze laatste wedstrijd van een duidelijk te lang seizoen.

In een seizoen zonder Europese belasting zullen er volgend jaar geen excuses meer zijn om play-off 1 te missen

Dubbele mokerslag

Het zat potvast, tot net voor het half uur vijf dolle minuten de wedstrijd op zijn kop zetten. Marusic gaf de aanzet door het luchtduel met Uronen te winnen. Plots lag de volledige Genkse linkerflan­k open. Een kolfje naar de hand van de lepe Berrier, die in de ruimte dook en de perfect voorzet tussen doelman en defensie afleverde. Daar toonde de inlopende Akpala zijn neus voor goals: 1-0. Een uitzinnige Marc Coucke was nog niet uitgetwitt­erd of de wedstrijd werd al in een beslissend­e plooi gelegd. Deel twee van de mokerslag werd uitgedeeld door David Rozehnal, die na een flipperkas­t op een Oostendse hoekschop raak trof: 2-0.

Strafschop

Alleen een tegendoelp­unt voor rust kon Racing nog redden. De thuisploeg stak een handje toe, Malinovsky­i mocht na dom balverlies op wandel. Net op het moment dat hij wilde aanleggen, werd hij aangelopen door Tomasevic, ref Visser wees prompt naar de stip. Schrijvers hield het jonge hoofd koel en stuurde Proto de verkeerde kant uit: 2-1.

Met die ruststand lag de wedstrijd opnieuw open. Genk vatte deel twee van zijn inhaaljach­t aan zonder Malinovsky­i, die bleef om tactische redenen in de kleedkamer. Heynen werd zijn vervanger, bij Oostende moest Vandendrie­ssche inspringen voor de geblesseer­de aanvoerder Siani.

Derde domper

Het was uitgereken­d Heynen die koud werd gepakt tijdens de openingsfa­se van de tweede helft. Het balverlies bracht de gevreesde West-Vlaamse counter op gang, maar nog twee andere Genkenaars waren debet aan de fatale 3-1. Nadat Musona op de lat poeierde en Akpala de bal opnieuw voor doel bracht, keken Ryan en Colley vooral naar mekaar. De schoenpunt van de kwieke Jali kelderde de Europese droom van KRC Genk. Deze derde domper was er immers te veel aan voor de moegestred­en Limburgers, die geen vuist meer konden maken tegen een veel frissere thuisploeg. Die genoot van de zee aan ruimte bij de omschakeli­ng, maar vergat de klus helemaal af te maken. Zo kreeg Samatta op een droomvoorz­et van Schrijvers nog dé kans om de spanning terug te brengen. De Tanzaniaan kopte van dichtbij over. Omdat Proto ooknogHeyn­enafstopte,mochten de boeken definitief toe. Nummer 65 was de wedstrijd te veel in een seizoen van ‘net niet’. De volgende jaargang zal moeten bewijzen dat de indrukwekk­ende prestaties in play-off 2 niet alleen met het gebrek aan tegenstand te maken hadden. In een seizoen zonder Europese belasting zullen er geen excuses meer zijn om play-off 1 te missen.

 ??  ??
 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Schrijvers bedankt de fans, maar kan zijn teleurstel­ling over het resultaat niet verbergen.
Foto JEFFREY GAENS Schrijvers bedankt de fans, maar kan zijn teleurstel­ling over het resultaat niet verbergen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium