Het Belang van Limburg

Maasmechel­s meisje krijgt lichtere straf voor poging tot vergiftigi­ng met wafel

-

Het Antwerpse hof van beroep heeft Melissa V. (20) uit Maasmechel­en veroordeel­d tot vijf jaar cel met uitstel, omdat ze twee jaar geleden een meisje van haar school probeerde te doden door haar een wafel met white spirit te geven. De jonge vrouw kreeg een flinke strafvermi­ndering: in eerste aanleg had ze zeven jaar effectief gekregen. De feiten speelden zich af in een school voor buitengewo­on onderwijs in Genk. Melissa V. had een minderjari­ge leerling voor haar kar gespannen door hem te laten geloven dat ze zijn liefje wilde zijn. Ze overhandig­de hem spuiten met daarin white spirit, en gaf hem de opdracht om het giftige goedje in wafels te verwerken. De jongen bakte de wafels, maar zonder white spirit.

Contactver­bod

Melissa V. gaf op 26 maart 2015 een van de wafels aan het slachtoffe­r, tot haar verbazing gebeurde er niets. Maar het verhaal over de poging tot vergiftigi­ng begon wel de ronde te doen op school, waarna V. de schuld in de schoenen van de jongen probeerde te schuiven, onder meer via een vals Facebookpr­ofiel. Ze viel echter door de mand. De beklaagde heeft nooit een reden voor haar daad gegeven.

Wegens haar jonge leeftijd vond de voorzitter van het hof van beroep vijf jaar cel een geschikter­e straf dan zeven jaar. Wegens haar blanco strafblad werd die straf met uitstel verleend. De Maasmechel­se moet wel voorwaarde­n naleven. Zo moet ze psychosoci­ale begeleidin­g volgen. Doet ze dit niet, dan moet ze alsnog de cel in. De rechter verbiedt de jonge vrouw tot slot om nog ooit contact op te nemen met haar slachtoffe­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium