Het Belang van Limburg

“Met één hand onder mijn kimono”

Limburgse coach in opspraak

-

In de nasleep van de beschuldig­ingen aan het adres van de topcoach, komt ook een Limburgse judocoach in opspraak. “Mijn trainer ging tijdens het voordoen van de oefeningen meermaals bewust met één hand onder mijn kimono”, zegt een Limburgse vrouw.

De vrouw, die om begrijpeli­jke redenen anoniem wenst te blijven, was twaalf toen ze meer dan twintig jaar geleden begon met judo. “Ik deed het heel erg graag. Toen mijn coach van club veranderde, ben ik hem gevolgd. Toen ik dertien, veertien was en stilaan borsten begon te krijgen, ging hij echter plots met één hand onder mijn kimono. Dat was nadat hij mij naar voren geroepen had om een oefening voor te doen, maar hij deed het zo subtiel, dat de rest het niet zag. Maar ik ben er zeker van dat het geen ongelukje was. Hij zocht bewust mijn borsten op, en ook daarna is het nog meerdere keren gebeurd.”

Het slachtoffe­r vertelde er wel eens over aan leeftijdsg­enootjes, maar durfde nooit iemand van de club inlichten. Ook de coach zelf durfde ze nooit te confronter­en met zijn gedrag. “Terwijl ik in het begin alles deed om te kunnen gaan, begon ik meer en meer excuses te zoeken en blessures te veinzen om niet te moeten trainen. Uiteindeli­jk ben ik op mijn vijftiende gestopt, zogezegd omdat ik te veel last had van mijn knieën.”

Volgens onze informatie is de coach op dit moment niet meer bij de Limburgse club actief. Uit een rondvraag bij verschille­nde clubs blijkt overigens dat het aantal aangekaart­e problemen met grensovers­chrijdend gedrag erg klein is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium