Het Belang van Limburg

“Te weinig initiatief”

Albert Stuivenber­g ziet zijn team niet voetballen zoals voorbije maanden

- Marnik GEUKENS

De ene mokerslag in Oostende is de andere niet. Terwijl na de 6-0 op 27 november de middenving­ers over en weer gingen en een gedeelte van de fans vooral met Bailey de strijd aanging, kregen de Genkse spelers gisteren ondanks de stuk gespatte Europese droom een staande ovatie van de supporters. Het was ook coach Albert Stuivenber­g niet ontgaan. “Het is een enorme opsteker dat onze fans, ondanks de immense ontgoochel­ing, tonen dat ze achter ons blijven staan. Ze zijn dankbaar dat we week na week op een positieve manier alles gegeven hebben.”

Was dit dan de wedstrijd te veel?

Stuivenber­g: “We brachten alleszins niet het voetbal dat we willen brengen. Dat is ook voor mij de grootste ontgoochel­ing. Zowel in de opbouw als bij het druk zetten, miste ik zin voor initiatief. Dat heeft voor een stuk te maken met energie, Oostende was duidelijk een stuk frisser. Je moet top zijn om hier iets te halen en dat waren we niet. Daarom kan ik Oostende alleen maar felicitere­n met de verdiende zege en succes wensen in Europa.”

Je wisselde tijdens de rust Malinovsky­i om tactische redenen?

“Klopt, we leden veel te veel balverlies op het middenveld. Ik wilde met Bryan Heynen tot een betere balcircula­tie komen en vaker in de zestien meter van Oostende komen. Jammer genoeg slikten we al heel snel na rust een derde doelpunt, waardoor dat plan in het water viel.”

Uitgereken­d Heynen leed balverlies op weg naar de 3-1.

“Ja, maar er liep nog veel meer mis. Je mag hier geen individuee­l verhaal van maken. Vandaag zijn we als ploeg ten onder gegaan. Maar ik kan niemand iets verwijten. We hebben vijf maanden heel fijn met elkaar gewerkt en heel veel stappen vooruit gezet, zowel als team als individuee­l. Daarom ben ik toch trots op het parcours dat we hebben afgelegd. Al is de ontgoochel­ing op dit moment natuurlijk enorm groot.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Albert Stuivenber­g: “Je moet top zijn om hier iets te halen en dat waren we niet.”
FOTO JEFFREY GAENS Albert Stuivenber­g: “Je moet top zijn om hier iets te halen en dat waren we niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium