Het Belang van Limburg

“Oostende speelde ervaring uit”

ZUUR AFSCHEID VOOR MATHEW RYAN

- Erik DE GRUYTER

De afgelopen dagen werd er druk over gespeculee­rd. Zou Mathew Ryan nog een verlengstu­k breien aan zijn half jaartje Racing Genk? Eergistere­n kwam de zelf met het antwoord: hij keert terug naar Valencia. Ryan moet straks met lege handen naar de Confederat­ions Cup in Australië. “We moesten het afleggen tegen een ploeg met meer ervaring”, zuchtte Mathew Ryan.

Aussie

Het hoeft geen betoog dat Mathew Ryan erop gebrand was om gisteren precies in Oostende revanche te nemen voor de bekeruitsc­hakeling én de opdoffer uit de competitie (6-0 verlies). Het pakte helemaal anders uit. “Het is nooit gemakkelij­k

in Oostende”, lachte Ryan groentjes. “Dat wist ik al tijdens m’n eerste match met Genk. We waren erop voorbereid dat ze agressief voor de dag zouden komen. Maar wij vergaten in de eerste helft te voetballen. We hanteerden voortduren­d de lange bal. Toen we vlak voor de rust terugkwame­n, had ik er nog een goed oog in. Maar die hoop werd snel gekelderd.”

Nog voor het uur werd de Genkse droom van Europees voetbal definitief aan diggelen geslagen. Net als bij de eerste goal leek Mathew Ryan niet helemaal vrijuit te gaan.

“De communicat­ie met Colley kon inderdaad beter. Ik riep hem toe om de bal los te laten, maar dat gebeurde niet. Ach, dat zijn van die kleine foutjes waar we uit moeten leren. Uiteraard ben ik enorm ontgoochel­d dat we dat Europees ticket mislopen. Maar dit Genk moet niet wanhopen. In deze jonge groep zit zo veel talent. Alleen merk je dat in dergelijke matchen het gebrek aan ervaring zich toch laat voelen.” Ryan slaagde er niet in Genk aan een ticket voor de bekerfinal­e of een plek in Europa te helpen. Toch heeft de Australiër zich na de bekeruitsc­hakeling in Oostende snel geprofilee­rd als een autoritair leider. Hij behaalde een aantal clean sheets en had een ruime bijdrage in het knappe parcours dat de fusieclub toch aflegde.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Doelman Mathew Ryan nam in Oostende afscheid van de Genk-supporters.
FOTO JEFFREY GAENS Doelman Mathew Ryan nam in Oostende afscheid van de Genk-supporters.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium