Het Belang van Limburg

“Ik wil mijn titel verlengen”

Laurens en Maxim Verboven starten het zomerseizo­en in TC Tenkie

- Johan MULDERS

Vandaag keert Laurens (20) terug uit Los Angeles en daarmee is de familie Verboven weer herenigd. Voor enkele maanden maar, want half augustus keert hij terug naar de University of Southern California. De volgende weken speelt hij samen met zijn broer Maxim (17) enkele Limburgse sterrentor­nooien, te beginnen met Tenkie waar Laurens titelverde­diger is. “Ik heb in de States net mijn tweede jaar afgerond”, doet Laurens (B-15/4) zijn verhaal. “Met weer goede resultaten, maar ik moet nog minstens twee jaar gaan om mijn studies af te ronden. Ik heb het naar mijn zin, zowel op als naast het terrein. Sinds kort heb ik immers ook een Amerikaans­e vriendin. De voorbije maanden heb ik bijna uitsluiten­d collegeten­nis gespeeld met mijn universite­itsploeg de Trojans. Zij behoren al tien jaar tot de top in de States. Een maand geleden zijn we kampioen geworden met ons team in de PAC-12 Conference en hebben we deelgenome­n aan de nationale kampioensc­happen. Het was een heel druk semester” Laurens wil in de eerste plaats een diploma behalen. “Ik wil iets doen in de richting van Business. Vandaar dat ik tijdens de vakantie ook twee weken werkervari­ng ga opdoen bij Epsilon. De bedrijfsle­ider, Dirk Gorré, is een beetje mijn mentor. Ik doe ook vakantiewe­rk bij Bpost, waar mijn vader werkt. Ik zal ook deelnemen aan verschille­nde H1-tornooien, zodat het twee drukke maanden worden. Vorig jaar heb ik mijn A-klassement verloren, omdat ik te weinig tornooien heb kunnen spelen, maar dat is nu niet mijn eerste bekommerni­s. Als ik thuis ben, ga ik mij toeleggen op het gravelseiz­oen in België en hoop ik mijn titel in Tenkie, mijn eerste tornooi in België, te verlengen”,

Volgend seizoen voetbal ik bij Kadijk SK

Maxim VERBOVEN zegt Laurens zelfverzek­erd. Ook zijn drie jaar jongere broer Maxim (B-15/2) heeft de smaak te pakken. Hij lijkt op weg naar een A-klassement.

“Ik won onlangs onder meer het tornooi van Flémalle, waar ik drie A-spelers klopte. In Lommel verloor ik mijn eerste wedstrijd op de hoofdtabel van Christophe­r Heyman in drie sets en de voorbije weken speelde ik interclub op hoog niveau in Nederland, waar we kampioen werden. Hopelijk blijf ik dit seizoen gespaard van blessures, die mij vorig jaar veel parten hebben gespeeld. Mijn tennistrai­ning beperkt zich wekelijks tot sparren met Jonas Dierckx en Seppe Cuypers en conditietr­aining met Steven Schuurmans, mijn personal trainer. Vorig jaar voetbalde ik bij Lindelhoev­en en volgend seizoen trek ik naar Kadijk SK. Ik zit op school in Provil in Lommel, waar ik de richting sport-wetenschap­pen volg, waaronder ook 12 uur sport per week.” “Als ik eerlijk moet zijn, dan heeft Maxim enorm veel talent, daar waar Laurens vooral kan terugvalle­n op zijn sterke mentale weerbaarhe­id en doorzettin­gsvermogen”, vult papa Stefan aan. “Maar Maxim heeft meer structuur en planning nodig. Daarom zie ik het ook niet zitten om hem naar de States te laten vertrekken. Hij voetbalt ook graag en ik laat hem hierin zelf beslissen. Ik probeer nu meer vader dan trainer voor Maxim te zijn door alles uit te stippelen en hem hierin te sturen. Na zijn goede prestaties van de afgelopen weken hoop ik als vader dat hij de klik maakt, maar ik geef hem de nodige vrijheid.”

 ?? FOTO HBVL ?? De broertjes Verboven zien de toekomst lachend tegemoet.
FOTO HBVL De broertjes Verboven zien de toekomst lachend tegemoet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium