Het Belang van Limburg

“We gaan met vijf Amerikanen spelen”

Limburg United al aardig opgeschote­n met huiswerk

-

Met zes spelers onder contract voor 2017-2018 heeft Hubo Limburg United zijn huiswerk al goed gemaakt. “We staan veel verder dan de voorbije seizoenen”, bevestigt sportief directeur Odell Hodge. “De contractve­rlenging met Wen Mukubu heeft wat langer aangesleep­t, maar zijn rol is belangrijk. Matt Bingaya is de enige Amerikaan, die al een contract heeft. Hij tekende heel vroeg, maar ik volg hem al sinds december. De beslissing dat we hem in de ploeg wilden, viel dus al voor de veranderin­g van coach. Matt is een persoonlij­ke vriend van Scott

transfers op een rij

Thomas (ex-Limburg United, nvdr.) en komt uit de tweede college-divisie. Een goede verdediger, die ook snel kan aanvallen. Je kan hem een jongere versie van Wen Mukubu noemen.”

“We hopen nog vier Amerikanen aan de kern toe te voegen. Dat zal niemand van de huidige Amerikanen zijn. We hopen op twee ervaren speler en twee rookies.” Ronnie McCollum zal net als Brian Lynch een ploeg coachen op het belangrijk­e WSM-invitatie tornooi voor collegespe­lers zonder contract in Las Vegas van 9 tot 11 juli. “Daar hebben we de voorbije jaren telkens goede spelers kunnen recruteren, dus de kans is groot dat dit opnieuw zo zal zijn”, hoopt Hodge. “Al zal het afhangen of we tegen dan nog niet rond zullen zijn met de ploeg. Het wordt sowieso weer een heel belangrijk seizoen. De veranderin­g in de coaching staff zal extra druk veroorzake­n, maar daar heb ik geen schrik voor. Als we foute beslissing­en maken, moeten we de consequent­ies dragen. Je kan er alleen maar uit leren.”

 ?? FOTO MIST ?? Coach Ronnie McCollum (links) en Odell Hodge zijn al aardig opgeschote­n met de samenstell­ing van een nieuwe kern voor United.
FOTO MIST Coach Ronnie McCollum (links) en Odell Hodge zijn al aardig opgeschote­n met de samenstell­ing van een nieuwe kern voor United.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium