Het Belang van Limburg

Heur-Tongeren vanavond zeker van de promotie?

- Marc TRUYERS

Vanavond valt het doek over de interprovi­nciale eindronde. In poule 1 stelde Bilzen-Waltwilder vorige zondag de promotie naar de derde amateurlig­a reeds veilig, vanavond kan Heur-Tongeren in poule 2 aan het feest zijn... zonder zelf te spelen. Heur-Tongeren leidt de dans in poule 2, met respectiev­elijk twee en drie punten voorsprong op Stekene en Bierbeek. Vermits de nummers één én twee van elke poule promoveren, staat de Tongerse fusieploeg op een zucht van de promotie. Als Bierbeek met minder dan drie goals verschil wint in Lille of Stekene niet wint in Zwevezele, is de promotie immers een feit. Niet onbelangri­jk voordeel voor Heur-Tongeren is dat rode lantaarns Zwevezele en Lille mits een driepunter ook nog de tweede (promotie) kunnen bemachtige­n. Met andere woorden, zowel in West-Vlaanderen als in de Antwerpse Kempen zullen er straks geen cadeautjes uitgedeeld worden.

“Voor ons is het een grote opluchting dat er niets kan worden geregeld. Vanaf minuut één moeten de vier ploegen er vol voor gaan, want ze moeten de facto winnen om hun kansen gaaf te houden”, beaamt Geert

Het worden straks zenuwslope­nde uren

Geert WECKX Weckx, de sportief verantwoor­delijke van Heur-Tongeren. “Bij Lille laten ze er op hun website geen twijfel over bestaan dat ze er nog vollebak in geloven. Zwevezele is in eigen huis op het kunstgrasv­eld in het voordeel tegen Stekene, dat over een abominabel­e grasmat beschikt. Van beide partijen worden we op de hoogte gehouden.” Spelers, trainers én supporters van Heur-Tongeren verzamelen vanavond in het cafetaria van de Eburons Dome. “Het zullen alleszins zenuwslope­nde uren worden. Het is moeilijk er een percentage op te plakken, maar we hebben er goede hoop in”, besluit Geert Weckx.

 ?? FOTO GVG ?? Krijgen kapitein Hoste (rechts) en co straks zekerheid over de promotie zonder zelf te spelen?
FOTO GVG Krijgen kapitein Hoste (rechts) en co straks zekerheid over de promotie zonder zelf te spelen?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium