Het Belang van Limburg

Nieuwe controle toont geen problemen met vergunning­en domein De Krieckaert

-

Domein De Krieckaert in Gellik is geregulari­seerd. Toerisme Vlaanderen voerde op 19 mei een controle uit op het chaletpark na berichtgev­ing, onder meer in deze krant. De Krieckaert, dat uitgebaat wordt door de gemeente Lanaken, had sinds 18 april 2016 geen exploitati­evergunnin­g meer. Die werd die dag geweigerd door Vlaanderen. Dat kon de CD&V-oppositie met documenten bewijzen.

Door het gewijzigde decreet sinds 1 april 2017 is een exploitati­evergunnin­g evenwel niet meer nodig. Nu volstaat een melding, mits men voldoet aan een aantal basisvoorw­aarden Dat is nu gebeurd. Wel moet de gemeente zo snel mogelijk vroegere erkennings­bewijzen van Toerisme Vlaanderen laten verwijdere­n.

“Politiek spel”

Burgemeest­er Marino Keulen (Open Vld) ontkende de aantijging­en en stelde op 18 mei dat De Krieckaert wel helemaal in orde was. Dat herhaalde hij woensdag in een persmedede­ling. “In het logiesdecr­eet is geen vergunning­splicht voorzien. Wel bestaat de mogelijkhe­id om een erkenning te vragen waarop Toerisme Vlaanderen een erkennings­teken uitreikt, doch het aanvragen van zo’n erkenning is een mogelijkhe­id, geen verplichti­ng.” De gemeente benadrukt dat het wel degelijk over geldige brandweera­ttesten en verzekerin­gspolissen voor brand en burgerlijk­e aansprakel­ijkheid beschikte. Burgemeest­er Keulen stelde ook nog dat het een politiek spelletje betrof van de oppositie.

“Niet waar”, zegt Vera Jans (CD&V). “Nadat de Limburgse media erover bericht hadden, heeft de gemeente er alles aan gedaan om zich zo snel mogelijk in orde te stellen. Dat kunnen we bewijzen. Een regularisa­tie is nu gebeurd. Eind goed, al goed, maar alleen maar omdat wij het onder de aandacht gebracht hebben.”

 ?? FOTO TP ?? De vergunning­en van De Krieckaert zijn dan toch in orde.
FOTO TP De vergunning­en van De Krieckaert zijn dan toch in orde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium