Het Belang van Limburg

Kaat Mendonck gaat Radio 2 Limburg leiden

-

Kaat Mendonck komt aan het hoofd te staan van Radio 2 Limburg. Mendock, die al tien jaar voor de zender werkt, wordt de eerste vrouwelijk­e baas in de 70jarige geschieden­is van Radio 2 Limburg. Kaat Mendonck is veertig en woont in Hasselt. Ze studeerde Politieke en Sociale Wetenschap­pen in Gent en startte in 2004 haar journalist­ieke carrière bij de VRT. Eerst op de redactie van Studio Brussel en de afgelopen tien jaar bij Radio 2 Limburg. “Ik leerde de provincie Limburg kennen door reportages te maken en ik presenteer­de drie jaar lang het ochtendpro­gramma”, zegt Mendonck. “In 2012 werd ik eindredact­eur en nieuwsleze­r en de laatste jaren ben ik verantwoor­delijk voor de digitale switch.”

En nu komt Mendonck dus aan het hoofd te staan van Radio 2 Limburg. Ze vervangt er de huidige programmav­erantwoord­elijke Roeland Gelade. Die wordt coördinato­r regionaal nieuws bij de VRT en gaat de vijf regioredac­ties van Radio 2 aansturen.

Olivia Newton-John opnieuw getroffen door kanker

De Brits/Australisc­he zangeres

Olivia Newton

John (68), bij ons nog altijd vooral bekend als Sandy in de filmmusica­l

‘Grease’ aan de zijde van John Travolta, heeft bekendgema­akt dat ze opnieuw getroffen is door borstkanke­r. Vijfentwin­tig jaar geleden werd de ziekte al eens vastgestel­d bij haar. Ze onderging toen een gedeelteli­jke borstamput­atie en een chemobehan­deling en herstelde volledig. De zangeres is van plan ook deze keer de kanker te verslaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium