Het Belang van Limburg

Houthalena­ar ziet ‘zijn’ piano spelende kip opduiken in Amerikaans­e talentenja­cht

-

Jo De Rijck uit Houthalen trok gisterocht­end bleek weg bij het bekijken van ‘Amerika’s Got Talent’ op Youtube. Daar werd zijn act met de piano spelende kip opgevoerd, de act waar hij al vijf jaar aan werkt en waarmee hij hoopte volgend jaar deel te nemen aan de Amerikaans­e versie van het populaire TV programma ‘Belgium’s Got Talent’. Jo De Rijck trad vier jaar geleden op bij VTM’s ‘Belgium’s Got Talent’ met zijn getrainde kip, kip Curry, die de gedachten van Karen Damen feilloos wist te lezen. Sindsdien kregen hij en zijn kip een eigen reeks op VTM Kzoom en treden ze meer dan vijfhonder­d keer per jaar op voor scholen, bedrijven en evenemente­n.

Door dagelijks te trainen leerde Jo zijn kip de voorbije jaren zelfs liedjes spelen op piano. Vorig jaar bracht hij die act voor het eerst op tv in het programma ‘Mind Masters Live’ op SBS6 in Nederland. “Ik was ontzettend fier om daar het eerste en enige dier ter wereld te presentere­n dat echt muziek kan spelen”, zegt Jo.

Kapot

Maar sinds vandaag is Jo dus niet langer de enige met een piano spelende kip. “Ik ben er echt kapot van. Het was mijn doel om deel te nemen aan deze tv-show, maar nu zie ik dat er een kopie van mijn act wordt opgevoerd. Of ze de mosterd rechtstree­ks van mijn tv-optreden hebben gehaald weet ik niet maar het viel me wel op dat ze enkele maanden na die bewuste uitzending een Youtubefil­mpje maakten met een eerste versie van hun act, waarbij ze dezelfde technieken gebruiken, zij het in een vroeg stadium.”

De Rijck vreest dat hij weinig kan doen. “Uitvinding­en worden vaak tegelijk gedaan dus ik kan niets claimen, het steekt gewoon om net te laat te zijn met een act die zo uniek is en waar ik de wereld mee had kunnen afreizen.” Het motiveert Jo om nu nog harder te werken en zijn act te perfection­eren.

je het filmpje met de piano spelende kip bekijken? Ga dan naar

www.joderijck.com

 ?? FOTO BELGIUM'S GOT TALENT ?? Jo De Rijck met kip Curry.
FOTO BELGIUM'S GOT TALENT Jo De Rijck met kip Curry.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium