Het Belang van Limburg

Klagen probleem aan

“Mensen zijn meer met hun gsm bezig dan met de weg”

-

“Ik zag de bestuurder van de getakelde wagen tussen de vangrail en een Mercedes steken. Hij kon zichzelf bevrijden. De Mercedes was achterop mijn takelwagen geknald en er kwam al rook vanonder het motordekse­l.”

Met een schouder uit de kom, een geraakte long en een hersenkwet­suur raakte de Tienenaar toch bij de smeulende wagen. “Ik kreeg de deur wel open maar had niet genoeg kracht om de bestuurder eruit te halen. Alles deed pijn. Gelukkig stopte er nog een vrachtwage­nbestuurde­r. Hij kon de bewusteloz­e man uit de wagen halen.” De hulp van de trucker kwam net op tijd. “Nog geen minuut later stond de Mercedes in lichterlaa­ie. Dit had erg dramatisch kunnen aflopen.” Bovin ligt nu op de afdeling intensieve van het Heilig Hartzieken­huis

Volgens takelbedri­jven gebeurt het vaker dat auto’s inrijden op hun wagens als die naast de weg aan het takelen zijn. Onopletten­dheid is daarbij meestal de hoofdreden. “Twee maanden geleden werd in Gent nog een collega begraven die het leven liet tijdens de job.”

SINT-TRUIDEN -

Marc Heylen, een collega van Kim Bovin bij het Truiense M-Assistance, is duidelijk aangedaan door het ongeval. “Voor hetzelfde geld had ik mijn collega verloren”, beseft hij. Volgens hem is dit geen geïsoleerd feit. “Er zijn al meermaals auto’s tegen een takelwagen gereden terwijl die op de pechstrook stond. Daarbij zijn zelfs al doden gevallen. Mensen van Tienen, maar verkeert gelukkig niet in levensgeva­ar. De bestuurder­s van de wagens, volgens de eerste informatie twee Walen, werden overgebrac­ht naar andere ziekenhuiz­en in het Luikse. De bestuurder van de Mercedes letten gewoon niet op. Ze zijn meer met hun gsm bezig dan met de weg. Ze hebben ook geen respect voor de signalisat­iewagens of kegels.”

“Het probleem is dat takelwagen­s breder zijn dan gewone auto’s”, klinkt het bij takeldiens­t Roelants uit Holsbeek. “Daardoor staan ze zeer dicht bij de rijweg als ze op de pechstrook aan het takelen zijn. Als een vrachtwage­nchauffeur even onopletten­d is en een beetje uitwijkt, dan zit hij ertegen. Vooral op de snelwegen is het heel gevaarlijk. We zorgen er altijd voor dat we daar zo snel mogelijk weg zijn. Twee maanden geleden is er nog een begrafenis geweest in Gent van een collega die het leven liet tijdens de job.” raakte zwaargewon­d, maar zijn toestand zou stabiel zijn. “Ik ben gewoon blij dat ik het allemaal kan navertelle­n”, zegt de Tienenaar. “Ik hoop dan ook dat het goed komt met de andere slachtoffe­rs.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium