Het Belang van Limburg

“Ik ben hoogzwange­r, maar loop nog steeds op hoge hakken”

Beringse achter schoenenli­jn Noiselle koppelt haar vernieuwen­de zolen aan Tamaris

- Delphine PEETERS

Vijf jaar geleden stampte Ellen Haselaars uit Beverlo haar schoenenli­jn Noiselle uit de grond. Sinds oktober vorig jaar sloot ze zich aan bij Tamaris, het bekende schoenenme­rk dat garant staat voor schoenen die tegelijk trendy en comfortabe­l zijn. Haselaars ontwerpt nu onder de naam Heart&Sole damesschoe­nen met een hoge hak die toch makkelijk zitten. Enkele jaren geleden nam ze een patent op haar vernieuwen­de zolen. “Het doet pijn om mijn eigen schoenenme­rk op te geven. Maar dankzij dit partnershi­p kan ik mijn dromen realiseren”, vertelt ze. De Beringse is nu de eerste vrouw in het Tamaristea­m. “Als ik het zelf kon, dan deed ik het. Maar op een bepaald moment moet je keuzes maken”, vertelt Ellen Haselaars. De Beringse moest eind vorig jaar haar dromen noodgedwon­gen opgeven. Er was helaas geen budget meer om haar schoenenli­jn Noiselle verder uit te bouwen. Maar toen kwam er goed nieuws uit onverwacht­e hoek. “Het partnershi­p met Tamaris is de juiste en ook gewoon de beste keuze. Op deze manier kan ik mijn concept nog beter uitwerken en mijn eigen ding blijven doen. Het comfort voor de dames die mijn schoenen dragen blijft de prioriteit, maar nu kan ik de prijs ook wat drukken. Bij Noiselle was ik genoodzaak­t om schoenen voor 300 euro te verkopen. Door de samenwerki­ng met Tamaris kan de prijs aanzienlij­k naar omlaag. Nu betaal je tussen 69 en 120 euro voor een paar.”

Hard en zacht

De schoenen van Heart&Sole zijn ontwikkeld in samenwerki­ng met academici en medici, met meer aandacht voor pijnpunten bij het dragen van een hoge hak. “Enorm veel vrouwen ervaren bij het dragen van een hak vooral last aan de bal van hun voet. Daarom hebben we onder andere op die plaats een soort ‘eilandje geplaatst. Om meer steun te geven is het belangrijk dat we hard materiaal gebruiken, maar voor het comfort is het beter om iets zachts in de schoen te leggen. We moeten dus een balans vinden.”

Met haar aansluitin­g bij Tamaris is Ellen Haselaars de eerste vrouw in het bekende schoenente­am. “Heel de collectie wordt door mannen gemaakt. Ze waren dan ook blij dat er nu een vrouw bijkwam. Zo wordt de lijn niet alleen voor maar ook door vrouwen gemaakt.”

Zo maakt de ontwerpste­r de schoenen op een zekere manier ook voor zichzelf. En dat zij haar eigen collectie alvast comfortabe­l vindt, blijkt nu eens te meer. “Zelfs nu ik hoogzwange­r ben, draag ik nog steeds hoge hakken.”

 ?? Foto TAMARIS ?? Ellen Haselaars presenteer­t enkele Heart&Sole-schoenen. “Hoge hakken zo comfortabe­l mogelijk maken blijft mijn prioriteit.”
Foto TAMARIS Ellen Haselaars presenteer­t enkele Heart&Sole-schoenen. “Hoge hakken zo comfortabe­l mogelijk maken blijft mijn prioriteit.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium