Het Belang van Limburg

“Ik blijf bij Chelsea, voor 100% zeker”

Schept (nog eens) duidelijkh­eid omtrent zijn toekomst

- Kristof LIBERLOO

Rode Duivel Thibaut Courtois arriveerde met een tweede Engelse landstitel in de sportzak aan het Tubeekse oefencompl­ex. De Bilzense doelman heeft het erg naar zijn zin in Londen, meldde hij eerder al. Gisteren bevestigde Courtois dat hij bij Chelsea blijft. “Voor 100% zeker”, lachte de Limburger. Normaal gezien had u op deze bladzijde een interview gelezen met Marouane Fellaini. Maar de eigenzinni­ge Brusselaar liet gisterenmi­ddag in Tubeke op het allerlaats­te moment doodleuk weten dat hij geen zin had in een babbel met de verzamelde pers. Fellaini gaat nog liever naar de tandarts om een zenuw te laten uitboren. Gelukkig is Thibaut Courtois tien keer sympathiek­er dan zijn collega-Rode Duivel. De Limburger nam met plezier Fellaini’s plaats in, ook al had hij last van druilende hooikoorts­ogen (zie rand). Dus niet getreurd en leest u vooral verder.

Thibaut, jullie staan na een slopend seizoen nog voor twee interlands, had je niet liever al vakantie genomen?

Courtois: “Neen, ik heb er geen enkel probleem mee en merk dat iedereen erg gemotiveer­d is voor de wedstrijde­n tegen Tsjechië en Estland. Misschien zou UEFA er in de toekomst wel goed aan doen om na de Champions League-finale geen matchen meer te plannen, zo zou iedereen vijf weken rust kunnen nemen. Nu is het programma wel erg zwaar, zeker omdat we in Engeland geen winterstop kennen.”

Speel jij liefst élke wedstrijd of is roteren soms aangewezen?

“Voor een keeper is dat toch anders dan voor een veldspeler. Een doelman breng je niet voor een kwartiertj­e in het veld. Dat is geen goed idee. Maar soms is het toch nodig om eens te wisselen. Denk bijvoorbee­ld aan KRC Genk, dat speelde dit seizoen maar liefst 65 wedstrijde­n. Dan zou ik me kunnen voorstelle­n dat er geroteerd wordt, als de trainer merkt dat sommige jongens rust nodig hebben.”

Jullie hebben maandag nog iets goed te maken bij de fans, na de twee gelijke spelen tegen Griekenlan­d en Rusland.

“Het gelijkspel in Rusland moet je niet dramatiser­en. Door de vele wissels is het altijd moeilijk om een oefenduel op het scherp van de snee te spelen. Natuurlijk ga je er wel vol voor, maar om blessures te voorkomen, doe je dat toch eerder aan 90% dan aan 100%. De match tegen Griekenlan­d voor eigen publiek was hoe dan ook toch een teleurstel­ling, we zijn er op gebrand om een en ander recht te zetten.”

Er komt een heuse sfeertribu­ne in het Koning Boudewijns­tadion, zal

dat helpen?

“Ik vind het een uitstekend initiatief. Bij clubs is er ook altijd een spionkop, die er voor zorgt dat heel het stadion mee gaat in het maken van sfeer. Op de Heizel is het sowieso moeilijker om de vlam er echt in te krijgen door de looppiste tussen het terrein en de tribunes. Maar we voelen de steun zeker wel.”

De match tegen Griekenlan­d voor eigen publiek was een teleurstel­ling, we zijn er op gebrand om een en ander recht te zetten

Vincent Kompany is er weer bij. Hoe voelt dat aan?

“Het lijkt alsof hij nooit is weggeweest, ook al speelde hij bijna twee jaar niet voor de nationale ploeg. Ik ben in ieder geval opgetogen dat hij terug is. Kompany is een sterke verdediger, hij toonde de voorbije maanden bij City ook dat hij in een goede vorm steekt en voegt leiderscha­p en présence toe aan deze groep.”

Tot slot de vraag die je nog vaak zal moeten horen de volgende weken: blijf je zeker bij Chelsea?

“Ja, ik blijf.”

Voor 100% zeker?

“Tja, nu kom je met percentage­s… (lacht) Ja, voor 100% zeker, voilà.”

Thibaut Courtois

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Thibaut Courtois.
FOTO ISOSPORT Thibaut Courtois.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium