Het Belang van Limburg

Optie Boëtius niet gelicht

- Marnik GEUKENS

Het ziet ernaar uit dat het hoofdstuk KRC Genk afgesloten is voor buitenspel­er Jean-Paul Boëtius. Racing lichtte de optie op een definitiev­e transfer van de 23-jarige Nederlande­r niet bij zijn Zwitserse club FC Basel. Jean-Paul Boëtius werd het voorbije half jaar gehuurd van Basel. Hij ontgoochel­de niet in de Luminus Arena. In 23 wedstrijde­n, waarbij hij 15 keer in de basis stond, scoorde hij vijf keer en gaf hij evenveel assists. Zijn prestaties gingen ook in stijgende lijn.

Problemen waren echter de pittige transferso­m (2,5 miljoen euro) en stevige voorwaarde­n in het driejarig contract, waaraan Genk moest voldoen bij het lichten van de optie. Op basis van de prijs-kwaliteitv­erhouding werd het zo uiteindeli­jk een njet. Het ziet er ook niet naar uit dat er opnieuw onderhande­ld wordt over de voorwaarde­n. In een persmedede­ling bedankt KRC Genk Boëtius voor zijn bijdrage en wenst de club hem veel succes in zijn verdere carrière.

Benson-Buffel

De opvolger van Boëtius moet de 20-jarige Manuel Benson worden, al verlopen de onderhande­lingen met zijn club Lierse moeizaam. De volgende dagen wordt ook meer duidelijkh­eid verwacht in het dossier Thomas Buffel. Er wordt dan verder gepraat met de 36-jarige aanvoerder over een nieuw éénjarig contract. Buffel geniet momenteel van enkele dagen vakantie.

In het spitsendos­sier kan het even wachten worden op een doorbraak. Target Marcus Ingvartsen is niet gehaast om een keuze te maken uit de talrijke aanbieding­en, omdat hij zich met Denemarken voorbereid­t op het EK -21 in Polen. Dat loopt van 16 tot 30 juni.

STANDARD

Ook Mazzu (tevergeefs) gepolst door Standard - In de zoektocht naar een opvolger voor Aleksandar Jankovic heeft Standard ook Charleroi-coach Felice Mazzu aan de mouw getrokken. Maar de ItaloBelg, in 2012 én 2014 ook al benaderd door Standard, weigerde opnieuw. Mazzu heeft al aangegeven dat overgang van Charleroi naar Standard niet mogelijk is wegens de felle rivaliteit tussen beide clubs.

ANDERLECHT

Anderlecht biedt Mata contract, maar die twijfelt - Clinton Mata (24) kan naar Anderlecht. Charleroi aanvaardde een Brussels bod van om en bij de 3,5 miljoen euro - exclusief bonussen - en de rechtsacht­er kreeg al een contract van vijf jaar voorgescho­teld. Mata twijfelt echter of een overstap naar RSCA

 ?? Foto BELGA ?? Jean-Paul Boëtius werd het voorbije half jaar gehuurd van Basel.
Foto BELGA Jean-Paul Boëtius werd het voorbije half jaar gehuurd van Basel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium