Het Belang van Limburg

Tibo Colson plaatst zich voor hoofdtabel

Zizou Bergs klaar voor Parijs na finale in Charleroi

-

Zizou Bergs, die vandaag 18 wordt, kan zichzelf een mooi verjaardag­sgeschenk bezorgen door de finale van de prestigieu­ze Astrid Bowl in Charleroi te winnen. Veel tijd om te vieren heeft hij echter niet, want maandag wordt hij verwacht op Roland Garros waar hij deelneemt aan het junioresto­rnooi. “Het zal bij een etentje blijven met mijn Zweedse vriendin die ik een jaar geleden leerde kennen op een tornooi in Colombia”, vertelt de bijna 18jarige Peltenaar, ook wel de Berginator genoemd naar het hoofdperso­nage uit de film ‘The Terminator’. De afgelopen week heeft hij die reputatie kracht bijgezet met een mooie zegereeks op het juniorento­rnooi van Charleroi. “Dit is een beetje mijn tornooi”, vertelt Bergs. “Ondanks dat het mijn ultieme voorbereid­ing op Roland Garros is, ben ik al in elke wedstrijdj voluit g gegaan.g Ik speelde speelde zelfs zelfs elke elke dag dag zowel zowel De 16-jarige Tibo Colson (B-15/4, foto) van Tennisdel Genk speelt in Parijs zijn eerste grandslamt­ornooi. Hij kon zich dankzij twee knappe overwinnin­gen plaatsen voor hoofdtabel.

“Voor Tibo is het een serieuze opsteker omdat hij al een jaar wordt gehinderd door groeipijne­n”, doet papa Jan zijn verhaal. “De afgelopen maanden was hij meer bij de kiné dan op het tennisveld, maar gelukkig is het einde van de tunnel in zicht en krijgt hij de pijn steeds

de enkel als dubbel. Ik vrees niet voor een terugslag in Parijs, want ik ben fysiek in orde.” Ondanks zijn jonge leeftijd is Bergs op Roland Garros al aan zijn derde grandslamt­ornooi toe. “Dat blijft een jongensdro­om en ooit hoop ik ook bij de grote jongens te kunnen spelen. In Australië en op de US Open werd ik meteen uitgeschak­eld, in Parijs hoop ik beter te doen. Een echt doel heb ik niet, want dat werkt soms averechts. Ik wil vooral genieten van de sfeer en de entourage. Dit jaar heb ik al enkele goede prestaties neergezet. Zo won ik in april twee tornooien in Spanje, zowel in enkel als dubbel samen met Frederic Jacobs. In Charleroi verloren we vrijdag de dubbelfina­le na een tiebreak. Wij trainen samen, zitten samen op de tennisscho­ol in Wilrijk en het klikt. Na Roland Garros wachten mij trouwens nog enkele mooie uitdaginge­n met Wimbledon, het Europees kampioensc­hap en de Summer Cup. In België gaan ze mij niet veel zien de volgende weken.” meer onder controle. Zijn prestaties zijn wel nog erg wisselvall­ig. De ene dag is hij pijnvrij, terwijl hij een dag later kreupel rondloopt. Het is altijd afwachten hoe zijn lichaam reageert op een wedstrijd. Gelukkig wordt hij goed opgevangen door Tennis Vlaanderen. Het is bewonderen­swaardig dat hij zich toch kon kwalificer­en voor Roland Garros. Rusten is ook geen oplossing. Als vader is het wel niet leuk om hem te zien lijden, daarom zijn we ook niet gaan kijken in Parijs.”

 ?? FOTO BELGA ?? Zizou Bergs begint op Roland Garros aan zijn derde grandslamt­ornooi.
FOTO BELGA Zizou Bergs begint op Roland Garros aan zijn derde grandslamt­ornooi.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium