Het Belang van Limburg

Brecel klopt ex-wereldkamp­ioen Murphy

-

Luca Brecel (WR 27) is het nieuwe snookersei­zoen met een klapper begonnen. Brecel klopte in de kwalificat­ies van de Riga Masters in Preston ex-wereldkamp­ioen Shaun Murphy (WR 8) met 4-2. De 22-jarige Maaslander hield via breaks van 52 en 63 gelijke tred tot 2-2 en plaatste dan de beslissend­e eindspurt. Een knappe 81-break zette de kroon op het werk en verzekerde Brecel van een ticket op het hoofdtorno­oi, dat van 23 tot 25 juni in Riga (Letland) plaatsvind­t. Daar treft hij Lee Walker (WR 62). Maandagavo­nd (20u) speelt Brecel in Preston de kwalificat­ies van het China Championsh­ip tegen Sean O’Sullivan (WR 96).

WIELRENNEN

Giro-winnaar Tom Dumoulin verlaat Hammer Series - Tom Dumoulin zal dit weekend niet meer in actie komen op de Hammer Series. De winnaar van de Giro vertelde dat hij dringend nood had aan rust.

TENNIS

Rolan Garros: Titelverde­digster Muguruza naar laatste zestien - Garbine Muguruza ligt op koers om haar titel op Roland Garros te verlengen. De Spaanse kwalificee­rde zich voor de vierde ronde na een 7-5 en 6-2-overwinnin­g tegen de Kazachse Yulia Putintseva (WTA 29).

Ook Nadal en Djokovic naar volgende ronde - Rafael Nadal heeft zich in Parijs verzekerd van een plaats in de vierde ronde. De Spanjaard haalde het van Nikoloz Basilashvi­li met 6-0, 6-1 en 6-0. *** Ook Novak Djokovic stoot door. De Serviër had vijf sets nodig om de Argentijn Diego Schwartzma­n uit het tornooi te kegelen. Het werd 5-7, 6-3, 3-6, 6-1 en 6-1.

Wickmayer uitgeschak­eld in dubbel, Flipkens stoot door - Yanina Wickmayer heeft zich samen met Pauline Parmentier niet kunnen plaatsen voor de derde ronde van het dubbelspel op Roland Garros. Het BelgischFr­anse duo was een maatje te klein voor de Nederlands­e Kiki Bertens en de Zweedse Johanna Larsson. Het werd 6-2 en 7-5. *** Kirsten Flipkens en Francesca Schiavone plaatsten zich wél. De Belgisch-Italiaanse tandem nam met 6-2 en 6-4 de maat van de Française Myrtille Georges en Chloé Paquet.

AUTOSPORT

Freddy Loix in Belcar -

Freddy Loix neemt dit weekend in Zolder deel aan de Belcar met de Porsche van Guy Verheyen en Chris Mattheus. De gepensione­erde rallyrijde­r komt al eens kennismake­n met de wagen met het oog op de 24 Uur van Zolder (19-20 augustus).

Button in Super GT - Jenson Button gaat voor Honda de 1000km van Suzuka (26-27 augustus) betwisten, een race om de Japanse Super GT. Hij zal de NSX-GT van Team Mugen delen met Hidekah Mutoh en Daisuke Nakajima.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium