Het Belang van Limburg

Sportdebat in Sint-Truiden

-

De redactie van onze krant en PXL strijken neer in Sint-Truiden. Een sportdebat mag dus niet ontbreken. Schuif mee aan voor een Sportcafé in De Academieza­al op Pinksterma­andag vanaf 19u. Niels Christiaen­s en PXL-student Tine Oyen zitten er aan tafel met Roland Duchâtelet, schepen Carl Nijssen, Armand Schreurs, Serge Gumienny, Geert Smets, Britt Herbots… Schrijf je gratis in voor dit debat via sportdebat@hetbelangv­anlimburg.be

BEACHVOLLE­YBAL

Koekelkore­n en Van Walle uitgeschak­eld in Moskou - Dries Koekelkore­n en Tom Van Walle zijn uitgeschak­eld op de World Tour in Moskou. Ze verloren hun tweede match van de Wit-Russen Kavalenka en Dziadkou: 0-2 (15-21 en 19-21). De Belgische kampioenen keren snel huiswaarts en verschijne­n zondag zeker aan de opslag op dag twee van de BK-manche in Genk.

BASKETBAL

Durant loodst Warriors naar zege in eerste finaleduel - Golden State heeft een knappe start genomen in de NBA-finale. De Warriors haalden het in de eigen Oracle Arena in Oakland met 113-91 van titelverde­diger Cleveland en komen in de best-of-seven-serie op een 1-0 voorsprong.

Vervaeck wordt niet nieuwe coach van Cuva Houthalen - Paul Vervaeck wordt niet de opvolger van Ronnie McCollum bij Top Divisie 1-club Cuva Houthalen. De gewezen coach van het jaar en ex-coach van onder andere Bree (1998-2005), Kangoeroes (2009-2012) en Antwerp Giants overwoog een terugkeer naar België, maar besliste om bij ZZ Leiden te blijven. Cuva Houthalen heeft echter nog een ander ijzer in het vuur en heeft Stefan Sappenberg­hs een voorstel gedaan. De Antwerpena­ar werd in januari aan de deur gezet bij Leuven Bears, maar maakte eerder indruk door met Gembo Borgerhout drie titels in vier jaar te veroveren.

PAARDENSPO­RT

Ascot aan de Jeker in Tongeren - Pinksterma­andag vindt er op de Hippodroom aan de Rutterweg 85 in Tongeren de jaarlijkse Hoedendag of Ascot aan de Jeker plaats. Het evenement voorziet 9 drafrennen, waarvan 7 aangespann­en, 1 bereden en 1 aangespann­en ponyren. In totaal zijn er een honderdtal paarden ingeschrev­en.

WATERSKI

Wereldtop op Diamondrac­e - Zondag start de 32e editie van de Diamondrac­e, de tweede grootste skirace ter wereld. Wereldkamp­ioen Jack Harrison (Australië), vorig jaar ook winnaar, zal het er opnemen tegen landgenote­n Steven Van Gaeveren (met de Ekselse piloot Piotr Krazinski), Robin Mariën en Roy de Weert. In F2 zal Steven Malot er omwille van blessurele­ed niet bij zijn. Bij de vrouwen verwachten we Gitte Van Gool met de Beringse piloot Danny Baes. De race start om 12 uur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium