Het Belang van Limburg

Stijn Stijnen laat Runkst VV afsluiten

Nieuw hoofdstuk in ruzie tussen oud en huidig bestuur Sporting

- Dirk JACOBS

Stijn Stijnen, ex-voorzitter van voetbalclu­b Sporting Hasselt, heeft vrijdag een deurwaarde­r naar de vroegere velden van Runkst VV gestuurd om er de toegang tot de velden te laten verzegelen. Het is een nieuw hoofdstuk in de aanslepend­e ruzie tussen het oude en nieuwe bestuur van de club die volgend seizoen uitkomt in Tweede Amateur. Sportief directeur én trainer Stijn Stijnen (35) werd in februari door de raad van beheer van Sporting Hasselt met onmiddelli­jke ingang ontslagen, maar er zal al langer een haar in de boter. Die aanslepend­e ruzie dreigt nu ook Runkst VV mee te slepen. De ex-Rode Duivel liet de terreinen van de Runkstse voetbalclu­b door een deurwaarde­r vergrendel­en. “Ik doe dat als voorzitter van de vzw Runkst VV”, zegt Stijnen. “Onder het vorige bestuur zijn de vzw Sporting en de vzw Runkst VV gefusionee­rd. De jeugd van Sporting gebruikt die velden sindsdien, en daar heb ik hoegenaamd geen probleem mee. Maar ik ben nu niet langer actief binnen Sporting”, zegt Stijnen. “Sindsdien hebben we gedoogd dat de Sportinger­s het complex in Runkst bleven gebruiken. Gesprekken om tot een overeenkom­st te komen, hebben niks opgeleverd. Maar als voorzitter van Runkst VV voel ik me verantwoor­delijk voor de mensen die zich op die infrastruc­tuur bege- ven. Met de hand op het hart: ik wil absoluut dat de jeugd van Sporting kan voetballen op deze pleinen, maar dan wel met goede afspraken. Nu waren onder meer de sloten vervangen. Dat heb ik laten vast stellen en ook verzegelen.”

“We begrijpen er echt niks van”, reageert huidig Sporting-voorzitter Bart Casters. “Stijnen gaat echt te ver. Er zijn heel duidelijke afspraken tussen beide vzw’s en die worden gerespecte­erd. Stijn is voorzitter, maar is niet de vzw zelf. We gaan ons beraden over deze toestand en bekijken hoe we passend kunnen reageren.”

Niet onbelangri­jk: de stad Hasselt is feitelijk eigenaar van de velden. De verkoop van de terreinen in Runkst wordt in principe gedeelteli­jk aangewend voor de bouw van een nieuw complex met kleedkamer­s en een tribune op het Sporting-complex aan de Oude Kuringerba­an.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium