Het Belang van Limburg

Wie kan Cairoli dwarsbomen?

-

De MXGP strijkt dit weekend in Rusland neer voor de negende van negentien GP’s. Grote vraag: wie werpt zich - na het wegvallen van de geblesseer­de Gajser - op als dé rivaal van WK-leider Antonio Cairoli? De MXGP keert dit weekend voor het eerst sinds 2012 terug naar Rusland. Plaats van gebeuren: Orlyonok, waar vorig jaar nog het WK voor juniores werd gereden.

Clément Desalle tankte met zijn GP-winst in Erneé, twee weken geleden, heel wat vertrouwen. Bovendien zou het parcours in Orlyonokwa­tweghebben­vande baan in het Tsjechisch­e Loket, waar Desalle altijd goed voor de dag komt. De laatste keer dat de Panda twee Grote Prijzen op rij kon winnen, dateert wel al van augustus 2013. Toen maakte hij er in Loket, Bastenaken en Matterley Basin zelfs een hattrick van.

50 punten bonus

Potentiële GP-winnaars genoeg dit jaar. Negen Grote Prijzen leverden al zes verschille­nde winnaars op. Potentiële titelkandi­daten daarentege­n zijn dunner gezaaid. Febvre (wereldkamp­ioen van 2015) is na zijn val in de voorbereid­ing nog altijd niet in zijn normale doen, Gajser (wereldkamp­ioen 2016) is out met een schouderbr­euk en Herlings (wereldkamp­ioen MX2 2016) is na zijn gemiste start aan een inhaalrace bezig. Daardoor is Paulin nu de eerste achtervolg­er van Cairoli. De Italiaanse Lommelaar telt intussen al 50 punten voorsprong.

Paulin

Een mooie kloof. Zeker op Paulin, in het verleden niet meteen het voorbeeld van regelmaat. En dat beseft de Fransman, die ook in Lommel woont, maar al te goed. “Het is mooi om nu tweede te staan in het WK, maar de kunst is om die plek op z’n minst vast te houden”, zegt de Husqvarna-rijder. “En dat kan maar op één manier: door heel constant te zijn, door keer op keer op het podium te staan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium