Het Belang van Limburg

Koppel redt 61-jarige Poolse die door man bos wordt ingesleurd

-

De politie van Lommel en het parket van Limburg zijn op zoek naar een man van rond de 30 jaar die zondag een 61-jarige vrouw het bos insleurde aan het Parelstran­d. Een voorbijfie­tsend koppel schoot het slachtoffe­r te hulp, de dader kon ontkomen. Zijn motief is onduidelij­k. “Om deze zaak op te lossen, moeten we de gevluchte man hebben”, zegt parketwoor­dvoerder Pieter Strauven. De Poolse (61) werd zondag rond 17 uur door een fietser het bos ingesleurd op de Boskantstr­aat, vlak bij taverne De Meerpaal en het vakantiedo­mein aan het Parelstran­d. De vrouw begon onmiddelli­jk luidkeels om hulp te roepen, en dat heeft haar gered. Een voorbijfie­tsend koppel hoorde haar en schoot te hulp. De dader vluchtte op de fiets in de richting van de Luikerstee­nweg.

Het slachtoffe­r is een Poolse die hier een interimjob uitoefent en via een uitzendbur­eau tijdelijk in een van de vakantiehu­isjes van het domein Parelstran­d verblijft. Ze was niet ver van haar huisje toen ze aangevalle­n werd. De man zag haar alleen wandelen en greep zijn slachtoffe­r vlakbij de jachthaven al fietsend vast. De verdachte sleurde haar met geweld mee het nabijgeleg­en bosje in. Meteen na de feiten werd de politie van Lommel er bijgehaald. Zij konden aan de hand van de getuigenis­sen van het slachtoffe­r en het koppel een duidelijke persoonsom­schrijving van de dader noteren. “Het gaat om een man van naar schatting 30 jaar oud, ongeveer 1,70 meter groot, slank van postuur en met een blanke, gebruinde huidskleur”, luidt het. “De man is kalend met aan weerszijde­n van het hoofd zeer kort haar en hij heeft donkere ogen. Hij droeg een zwart T-shirt met witte tekst en een korte zwarte broek. Zijn tweewieler was een klassieke bruine damesfiets.”

Getuigen

Naar de bedoelinge­n van de man hebben parket en politie het raden. Alle pistes worden daarom opengehoud­en. Zo houden ze er rekening mee dat de verdachte van plan was om zijn slachtoffe­r aan te randen, maar ook een diefstal met geweld valt niet uit te sluiten. “Om deze zaak op te lossen moeten we de gevluchte man hebben”, zegt parketwoor­dvoerder Strauven.

de verdachte gezien heeft of bijkomende info heeft, kan de politie van Lommel tijdens kantoorure­n bereiken op 011/39.98.99. Elke oproep wordt met discretie behandeld.

Pieter

 ?? FOTO GVB ?? De vrouw werd vlakbij taverne De Meerpaal aangevalle­n.
FOTO GVB De vrouw werd vlakbij taverne De Meerpaal aangevalle­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium