Het Belang van Limburg

Mosselman wordt clubkampio­en

Yentel Michiels put vertrouwen uit zege bij Flanders Nippon Hasselt

- Xavier CHAMPAGNE

Yentel Michiels is aan een superseizo­en bezig. De ‘mosselman’ uit Tielt-Winge won een mooi reeksje wedstrijde­n, met als kers op de taart het clubkampio­enschap op Flanders Nippon Hasselt. “Onverwacht. Ik had eerder de gevestigde waarden verwacht”, reageert Michiels. “Met die gevestigde waarden bedoel ik veelvuldig clubkampio­en Frederick Vandeput. Of Nick Lemmens, die net zoals ik keuzesport golf aan de Hasseltse Topsportsc­hool gevolgd heeft”, vervolgt Yentel.

“Ik was er toen Thomas Pieters ook op school zat. Super, wat hij momenteel presteert. Zelf heb ik nooit van een golfcarriè­re durven of willen dromen. Het lag immers in de lijn der verwachtin­gen dat ik de familiezaa­k, een mossel- en vishandel in Tielt-Winge, mee zou helpen runnen. Er komen binnenkort dus erg drukke tijden aan. Het aantal golfrondje­s zal dus sowieso fors afnemen. Niet meteen bevorderli­jk voor mijn golfniveau. Ik wil immers mijn huidige handicap van 5,1 naar minstens 4,4 brengen. Dan kan ik eventueel in federale wedstrijde­n starten.” In de Kempen Open vlotte het niet meteen zoals Michiels wilde. Hij zag Bim Poonpol Paowana, Yves Bemelmans en Patrick Colemont het podium beklimmen. “Het kan niet iedere dag feest zijn”, beseft Yentel. “Ik had de dag voordien een fors feestje. Christophe Collett verjaarde… Ik weet dus wat de oorzaak van die mindere prestatie is.”

“De Hasseltse clubtitel gaf me wel vertrouwen om de ingeslagen weg te blijven volgen. Voor dat golfen heb ik overigens het voetbal gelaten voor wat het was. SK Kermt, Hades, Torpedo… het is allemaal verleden tijd. Nu focus ik me louter op dat kleine witte balletje”, aldus nog Michiels.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Hasseltse clubkampio­en Yentel Michiels wil een federale handicapno­tering grijpen.
FOTO RAYMOND LEMMENS Hasseltse clubkampio­en Yentel Michiels wil een federale handicapno­tering grijpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium