Het Belang van Limburg

Coucke timmert aan nieuw Omega Pharma

-

Marc Coucke werkt aan de oprichting van een nieuw bedrijf in voorschrif­tvrije geneesmidd­elen. Dat schrijft De Tijd. De basis van het nieuwe Omega Pharma zijn de bedrijven Pharco Innovation­s en Etixx Sports.

De plannen zouden nog in een pril stadium zitten.

Het is de bedoeling

Pharco

Innovation­s tegen eind dit jaar samen te voegen met het sportdrank­enbedrijf Etixx, dat Coucke terugkocht van Omega-overnemer Perrigo. Ook Primerose Pharma, de vennootsch­ap van een ex-topmanager van Omega, zou bij het ontstaan van dit ‘mini-Omega Pharma’ worden betrokken. Sinds begin vorige maand mag Coucke mensen wegplukken bij Perrigo, weet De Tijd. Voorlopig is de zakenman enkel actief als investeerd­er in de branche van voorschrif­tvrije geneesmidd­elen. Zijn niet-concurrent­iebeding om als manager actief te zijn, zou nog lopen tot midden volgend jaar.

Diesel iets goedkoper

Diesel tanken wordt vandaag opnieuw iets goedkoper, zo blijkt uit een mededeling van de federale overheidsd­ienst Economie. Wie diesel tankt, betaalt nog maximum 1,2760 euro per liter, of een daling met 1 cent per liter. Daarmee daalt de dieselprij­s tot het laagste niveau sinds december 2016. Aanleiding voor de prijsdalin­g is het goedkoper worden van olieproduc­ten op de internatio­nale markten. (b)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium