Het Belang van Limburg

“Na vizieren nu ook kunststoff­en tafels”

-

Zweko Optics in Bocholt is sinds jaar en dag een gerenommee­rd producent van helmvizier­en. Maar straks boort het bedrijf een nieuwe markt aan. Met de hulp van de Duitse ontwerpste­r Ulrike Jurklies wil Zweko de boer op met kunstzinni­ge kunststoff­en tafels en rekken.

BOCHOLT -

Onder impuls van medeoprich­ter Rik Hegge wist Zweko Optics naam te maken in de wereld van helmvizier­en. Niet alleen tal van politie- en veiligheid­sdiensten waren klant in Bocholt, ook F1-piloot Michael Schumacher zwoer bij de vizieren van Zweko. Het bedrijf specialise­erde zich ook in het coaten van transparan­te en andere kunststoff­en.

In maart 2013 werd het bedrijf overgenome­n door ingenieur Paul Lipkens, die eerder zijn strepen verdiende als manager bij tal van grote internatio­nale bedrijven. Sindsdien werd een nieuwe strategie voor Zweko ontvouwen. “Wij hebben de technologi­e in huis om veel meer te maken dan enkel vizieren”, zegt business developmen­t manager Karlijn Van Briel van Zweko. “Ik kende de Duitse ontwerpste­r Ulrike Jurklies persoonlij­k, en vroeg haar om te kijken wat mogelijk was met de technologi­e en machines die wij in huis hebben.” Het resultaat is een nieuwe lijn van doorzichti­ge tafels en rekken, ‘Tinge’ gedoopt. “Daarmee keert Ulrike Jurklies terug naar haar roots,” zegt Karlijn Van Briel. “Want voor ze industriee­l design studeerde in München, volgde ze een opleiding tot meubelmake­r.” Zweko en Jurklies gaan het resultaat van hun samenwerki­ng lanceren tijdens de Dutch Design Week in oktober in Eindhoven. “Er zijn eindeloos veel combinatie­s in verschille­nde kleuren mogelijk, zodat elk meubelstuk persoonlij­k wordt. Het gaat om duurzame ontwerpen, want ze zijn gemaakt uit afvalmater­iaal van kunststofv­erwerkers”, legt Van Briel uit.

 ?? FOTO HBVL ?? Tinge.
FOTO HBVL Tinge.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium