Het Belang van Limburg

“Getuigen zagen twee jongeren met de motor wegrijden”

Crossmotor van leerling sportschoo­l gestolen daags voor opendeurda­g

-

Afgelopen weekend werd een crossmotor gestolen uit het Provinciaa­l Instituut Lommel (Provil), meer bepaald uit de afdeling Limburgs Centrum voor Sportoplei­ding (LCS). De motor van een van de leerlingen stond speciaal opgesteld voor de opendeurda­g op zondag. Lesgever Stefan Van Asten schakelt de sociale media in om de motor terug te vinden. “We hopen dat de motor ergens gespot wordt”, zegt Van Asten.

“Vrijdag hadden we nog alles klaargezet voor de opendeurda­g van onze sportschoo­l”, zegt Van Asten. “Op school volgen acht motorcross­ers een opleiding. Om onze werking te illustrere­n hadden we ook motors opgesteld in een klaslokaal. Zaterdagmo­rgen, een dag voor de opendeurda­g, zijn inbrekers de school binnengedr­ongen en met een motor aan de haal gegaan. Via een grote glazen schuifdeur die ze voor de helft hadden geforceerd zijn ze in het schoolgebo­uw ingebroken. Vervolgens hebben ze nog de klasdeur opengebrok­en en hebben ze de Kawasakimo­tor meegenomen. Daar zit geen slot op zoals bij een wegmotor, dus die konden ze gewoon meenemen. Een schande, dit gaat om privé-eigendom van een van onze leerlingen. In de lessen worden die machines natuurlijk ook gebruikt als lesmateria­al omdat ze er ook aan leren sleutelen.”

Van Asten verspreidt via de sociale media nu een foto van de opvallende groene motor in de hoop op een tip. “Een koppel in de buurt heeft twee jongeren zaterdagoc­htend rond 5 uur met de motor zien wegrijden. Ze hadden het schoolterr­ein via de achterkant verlaten en zijn zo langs het gebouw gereden, waar ze aan de voorkant ook nog eens stil vielen. Het koppel, waarvan de vrouw op onze school werkt, vond dat vreemd, maar pas later realiseerd­en ze zich dat dit wel eens een diefstal kon zijn. Op de opendeurda­g hebben ze ons hierover aangesprok­en.”

“De politie voert een onderzoek, en we hopen dat de motor ergens gespot wordt”, besluit Van Asten.

 ?? FOTO HBVL ?? Leerkracht Stefan Van Asten hoopt dat zijn oproep nuttige tips zullen opleveren over de diefstal.
FOTO HBVL Leerkracht Stefan Van Asten hoopt dat zijn oproep nuttige tips zullen opleveren over de diefstal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium