Het Belang van Limburg

“Ik gun hem de zege”

Serge Spooren krijgt steun van zijn Noorse vriendin Tori

- Ivo KWANTEN

De Belgische ploeg sluit het seizoen af met twee loodzware EK-kwalificat­iewedstrij­den. Vanavond (20.30u) staat in Leuven de match tegen vice-wereldkamp­ioen Noorwegen op het programma, zaterdag moeten de Red Wolves in Montbeliar­d aan de bak tegen wereldkamp­ioen Frankrijk. Voor de Red Wolves zijn het twee prestigedu­els, want de kansen op kwalificat­ie voor het EK 2018 in Kroatië zijn na vier nederlagen op rij nihil. De nationale ploeg bereidde zich voor met onder andere een oefenwedst­rijd tegen Nederland. “Een waardevol oefenduel, want we wonnen tegen een Nederland op volle sterkte”, blikt Bocholt-speler Serge Spooren terug. “Het was toch even zoeken naar de balans in de groep. De spelers die in de Belgische competitie uitkomen, hadden een paar weken geen bal meer gezien. Voor de Belgen die in het buitenland spelen, was de competitie nog maar pas afgelopen.”

Wie zich niet kan opladen voor duels tegen de vicewereld­kampioen en de wereldkamp­ioen verdient geen plaats in de selectie

Opladen

De internatio­nals hebben er een lang en slopend seizoen opzitten. Die interlands zou je dus onder de noemer ‘wedstrijde­n te veel’ kunnen plaatsen.

“Wie zich niet kan opladen voor duels tegen de vice-wereldkamp­ioen en de wereldkamp­ioen verdient geen plaats in de selectie”, spreekt Spooren duidelijke taal. “We beseffen dat stunten heel moeilijk wordt. De Noren, die nog niet zeker zijn van kwalificat­ie, moeten dus voluit gaan. Met oefenwedst­rijden tegen IJsland, Polen en Zweden hebben ze hun niveau opgekrikt. En ze zakken met hun sterkste selectie af naar België. Ze zijn vastbeslot­en om aan hun doelsaldo te werken, dat mogelijk over hun kwalificat­ie voor het EK zal beslissen.”

Noorse vriendin

Spooren heeft een relatie met de

Serge SPOOREN Noorse Tori Fourie, die aan de universite­it van Groningen studeert. Supportert ze vanavond voor de Red Wolves of komt het Noors patriottis­me boven? “Er kan vanavond zeker een applausje af voor Serge”, lacht Tori. “Hij heeft er een fantastisc­h seizoen opzitten met Bocholt (dat de triple pakte, nvdr). Een zege tegen Noorwegen zou de kers op de taart zijn. Ik gun het hem.”

Buitenland­s avontuur?

Dat Spooren openstaat voor een avontuur in een sterke buitenland­s competitie is geen geheim. Misschien is de Noorse competitie wel iets voor hem?

“Dat is allemaal toekomstmu­ziek”, zegt Tori. “Ik moet nog een jaartje studeren in Groningen, Serge speelt volgend seizoen nog in Bocholt. We zien wel. Wat wel vaststaat is dat we over een paar weken in Noorwegen op vakantie gaan.”

 ?? FOTO HBVL ?? Serge Spooren met zijn Noorse vriendin Tori. “Een zege tegen Noorwegen zou voor Serge de kers op de taart zijn”, zegt ze.
FOTO HBVL Serge Spooren met zijn Noorse vriendin Tori. “Een zege tegen Noorwegen zou voor Serge de kers op de taart zijn”, zegt ze.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium