Het Belang van Limburg

Zoë Niessen boekt dubbelslag

-

Op de dressuurwe­dstrijd van de Kempische Regionale in Sentower Opglabbeek heeft Zoë Niessen (foto) met haar pony BSTechnics Melantho’s Dilano een dubbelslag behaald in I3 en N1.

De 12-jarige Maaseikse kon met haar geluk geen blijf na een moeilijke periode. “Mijn opa en trouwe supporter Jake stond altijd aan de zijde van mijn zus Merel en mij, maar enkele weken geleden werd hij getroffen door een hersenbloe­ding, waardoor hij nu een tijdje moet revalidere­n. Bovendien wisselde ik na tien jaar van trainer. De aanpak van Robert Zandvoort en Heidi Mercken merk ik duidelijk. Volgens de osteopaat is mijn zevenjarig­e pony nog niet gespierd genoeg om de volgende stap te zetten. Vandaar dat ik nog eventjes in deze proef zal blijven hangen. Toch hoop ik stiekem om volgend jaar op nationaal niveau te starten.” De tweede manche voor de Eurocup, een criterium tussen Duitse, Nederlands­e en Belgische combinatie­s, is een succes geworden voor Amber Geens (Extravagan­te van de Kempenhoev­e) in de klasse M. Kirsten Prévot (Excalibur) eindigde derde en Patricia Mannaerts (Jelle) vijfde.

In de klasse B pakte Nathalie Mingou (Vavida BL) brons en eindigde Sarah Nijssen (Latino Dance) vijfde. In de klasse L won Jeffrey Teunkens (Infernode gewone KR-proef. In de Eurocup werd hij tiende en eerste Belg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium