Het Belang van Limburg

Derde inbraak in drie weken tijd

Meubelwink­el Sit & Sleep mikpunt van inbrekers

- Geert HOUBEN

Meubelzaak Sit & Sleep langs de Genkerstee­nweg in Hasselt kreeg maandag voor de derde keer in evenveel weken tijd ongewenst bezoek over de vloer. De buit bedroeg onder meer een tv, enkele honderden euro’s en… bananen. “In ons tienjarig bestaan is er nog nooit ingebroken en nu plots drie keer”, zucht ergonomisc­h adviseur Liesbeth Gielen. Ook de buren van Dovy en Scania kregen recent ongewenst bezoek. De inbrekers deden alvast de nodige moeite om maandag , de sluitingsd­ag van Sit & Sleep, binnen te geraken. “Zes deuren hebben ze geforceerd om de winkel uiteindeli­jk binnen te raken. Ze zijn heel bruut te werk gegaan. Het aluminium is zelfs losgekomen op een plek. Toch moeten ze ontgoochel­d geweest zijn, want wij laten nauwelijks geld achter in de kassa. Ze hebben wel een tv gepikt, en een draadloos toetsenbor­d en computermu­is waar ze niets mee zijn omdat de ontvanger hier nog staat. Ook de afstandsbe­diening van de radio is verdwenen, waardoor we nu noodgedwon­gen naar Qmusic moeten luisteren”, kan er bij Gielen nog een lach af.

Bananen

Eind vorige maand hadden inbrekers het ook al eens gemunt op de winkel. “Toen waren ze weg met enkele honderden euro’s, hebben ze onze bananen opgegeten en de sleutels van de bestelwage­n meegenomen. Omdat er geen reservesle­utels meer waren en het weekend was, heb ik de banden er toen van moeten aflaten. Maar goed ook, want de volgende dag zijn ze teruggekom­en en hebben ze gaten in de omheining geknipt. Geen idee of het dezelfde daders waren.”

Alarminsta­llatie

“Nu hebben ze in elk geval meer schade aangericht. Hoe we ons nu beter gaan beveiligen? De slotenmake­r is al gepasseerd en heeft drie deuren dichtgesch­roefd. We bekijken hoe we deze verder kunnen beveiligen en er is een offerte voor een alarminsta­llatie aangevraag­d”, besluit Gielen.

Ook de buren van Sit & Sleep, Scania en Dovy Keukens, kregen recent ongewenst bezoek over de vloer. De averij was eerder beperkt. Toch lijkt van een plaag geen sprake. “De voorbije weken kregen we wel enkele meldingen binnen vanop de Genkerstee­nweg met daarbij die van Sit & Sleep. Maar het is momenteel eerder rustig qua inbraken,” zegt Jessica Vandebeek van politiezon­e Limburg Regio Hoofdstad. “Ook wij hebben de voorbije maanden alvast geen stijging gemerkt van het aantal diefstalle­n op de Hasseltweg, het verlengde van de Genkerstee­nweg”, klinkt het bij politiezon­e Carma.

Ook de afstandsbe­diening van de radio is verdwenen, waardoor we nu noodgedwon­gen naar Qmusic moeten luisteren

Liesbeth GIELEN

 ??  ??
 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? De medewerker­s van meubelzaak Sit & Sleep kunnen niet lachen met de derde inbraak op drie weken tijd.
FOTO SERGE MINTEN De medewerker­s van meubelzaak Sit & Sleep kunnen niet lachen met de derde inbraak op drie weken tijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium