Het Belang van Limburg

Buurtbewon­ers ongerust over rauw vlees op speelplein­tje

- Geert VAN BAELEN

De voorbije weken vonden buurtbewon­ers van de wijk Roshaag regelmatig stukken rauw vlees op een centraal speelplein. Even werd gevreesd voor een vergiftigi­ngsactie van een dierenhate­r. “Maar we vermoeden dat een dame die vol goede bedoelinge­n zwerfkatte­n voedert, aan de basis ligt”, reageert schepen Rudi Vanhees (sp.a).

“De voorbije maand hebben we een drietal keren vleesreste­n gevonden op het speelplein ter hoogte van de de Nachtegaal­straat”, vertelt Ellen Reumers (32). “Mijn ouders wonen hier en bijna dagelijks kom ik langs met mijn kindjes. Hier kunnen ze vrijuit spelen, maar als er dan plots rauw vlees rondslinge­rt, ben ik natuurlijk meteen ongerust. Het gaat duidelijk niet om slachtafva­l, maar het lijken op maat gesneden stukjes. Eén keer zagen we ook iets wat leek op groter stuk spek. Een andere buurtbewon­er vond aan de basketring zelfs een hele varkenspoo­t.”

Telkens belde Reumers ongerust naar de stad. “We wisten ook niet of dat vlees vergiftigd was en was neergelegd door een dierenhate­r. Dan moet je er niet aan denken dat een spelend kind zo’n stukje in de mond neemt. De gemeentewe­rkers kwamen het altijd onmiddelli­jk opruimen, maar een tijd later lagen er weer brokken. Afgelopen zondag nog.”

Katten

Milieusche­pen Rudi Vanhees (sp.a) is op de hoogte van de problemati­ek. “We hebben ondertusse­n ook een sterk vermoeden van waar het vlees komt. Een tijd geleden hebben we de demoplaats voor thuiscompo­steren van het recyclagep­ark verhuisd naar de volkstuint­jes in de wijk. Een vrouw die op deze locatie heel vaak zwerfkatte­n eten kwam geven, onder andere vlees, hebben we toen vriendelij­k verzocht hiermee op te houden. We denken dat ze haar terrein nu wat verplaatst heeft naar het speelplein­tje. Ze doet dat met goede bedoelinge­n, maar we houden de toestand in de gaten en natuurlijk zullen we ook eens met de dame rond tafel zitten.”

 ?? FOTO GVB ?? Ellen Reumers en haar zoontje op het speelplein. “We hebben hier de voorbije maand een drietal keer vlees gevonden.”
FOTO GVB Ellen Reumers en haar zoontje op het speelplein. “We hebben hier de voorbije maand een drietal keer vlees gevonden.”
 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium