Het Belang van Limburg

Vete tussen buren beslecht met dubbele schietpart­ij

-

Een vete tussen buren in Bocholt liep voorbije weekend zo uit de hand dat er twee schietpart­ijen plaatsvond­en. “Ik woon hier al meer dan dertig jaar, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”, vertelt een van de omwonenden. Een vete tussen burenclans in Bocholt escaleerde in de nacht van zaterdag op zondag helemaal. Vier mannen van 20, 21, 29 en 38 jaar oud uit twee families namen elkaar tijdens twee afzonderli­jke schietpart­ijen onder vuur.

Het eerste feit vond plaats in de Elzenstraa­t. Daar schoten D.S. (20) en D. G. (38) met vuurwapens meermaals richting het huis van N. (21) en J. (29) V.B. De ruiten van de drie auto’s die voor de woning stonden sneuvelden en ook de carrosseri­e moest er aan geloven. De twee broers lieten het daar echter niet bij en besloten dezelfde nacht naar het huis van de schutters in de Hulststraa­t, amper 300 meter verder, te trekken om hen een koekje van eigen deeg te geven. Ze schoten terug en raakten de auto en het huis van hun rivalen.

De twee incidenten die kort op elkaar volgden, zorgen voor de nodige onrust in de wijk en de buurtbewon­ers zijn vandaag nog steeds op hun hoede. “Ik woon hier al meer dan dertig jaar, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”, vertelt een van de omwonenden. “Je verwacht zoiets hier niet. Maar veilig voel je je er niet door.”

“Ik kan de mensen verzekeren dat dit door de politie en gemeente zeer ernstig wordt genomen”, zegt burgemeest­er Stijn Van Baelen (Via). “Dit valt niet te tolereren. Ik vraag ook aan de betrokkene­n om hun verantwoor­delijkheid te nemen. Mensen mogen niet met angst in Bocholt rondlopen.”

 ?? FOTO PPN ?? De auto’s en het huis zelf werden onder vuur genomen.
FOTO PPN De auto’s en het huis zelf werden onder vuur genomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium