Het Belang van Limburg

MORGEN DEEL 5: “GIJ ZULT GEEN KLEREN VAN KINDSLAVEN KOPEN”

-

trekken. Het is een voltijdse dagtaak om alles bij elkaar gesprokkel­d te krijgen. Exact 596 kilometer heb ik afgelegd. Gecombinee­rd met mijn fulltime job in Hasselt moet ik niet meer vertellen dat ik veel heb moeten stressen om op tijd bij de lokale producente­n te geraken. Hoevewinke­ltjes zijn niet elke dag open, en ook niet tot 21 uur ’s avonds.

De Wroeter

Ik wil hier graag het voorstel lanceren om in verschille­nde hoeken van de provincie supermarkt­jes te openen met Limburgse streekpro- ducten, van brood en beleg, over vlees en kaas tot groente en fruit. De boerenmark­ten in Hasselt en in Genk zijn al een geweldige aanzet.

Na een weekje rondkarren door de provincie heb ik toevallig de handige webshop van hartenboer. ontdekt. Daar heb ik mijn ‘winkelmand­je’ gevuld met Limburgse kazen, groenten en broden van De Wroeter, en vlees van de hoeveslage­r. Op dinsdagavo­nd tussen 17.30 en 19 uur kan ik mijn boodschapp­en gaan ophalen in een hoeve in Bocholt. De vreselijke verkeersdr­ukte op de Grote Baan in Houthalen vertraagt de rit naar huis waardoor ik een kwartier te laat ben op het afhaalpunt van het voedseltea­m. De boer maalt er niet om en zijn schuurtje is nog open. Oef. Eerlijk: Collect&Go blijft sneller, praktische­r en goedkoper maar is bijlange niet zo lekker. Vanaf nu hoeven ze daar mijn winkelkar alleen nog maar te vullen met waspoeder en wc-papier. Voor mijn voeding ga ik weer de boer op, te beginnen in de moestuin van mijn ouders.

de menu’s en prijzen online op hbvl.be/kooplokaal

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ??
FOTO KAREL HEMERIJCKX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium