Het Belang van Limburg

Stilte voor de storm?

Waarom het nu windstilds­til is in de Luminus Arenaena

- Marnik GEUKENS

Bolingoli

Een nieuwe tik voor STVV, dat zo een sterkhoude­r in de defensie verliest. Alleen de piste Bolingoli ligt nog open voor STVV wat betreft de Bruggeling­en. Wat er met de linksachte­r zal gebeuren, is nog onduidelij­k. Ook met Bolingoli wilde STVV graag nog een seizoen verder. Of dat zo blijft, zal afhangen van de nieuwe coach.

Cossey: T2 bij Club?

STVV werd eerder dit jaar nog sterk vooruitgeh­olpen door Club Brugge, het pakte na Nieuwjaar belangrijk­e punten met de huurlingen erbij. Maar nu nijpt datzelfde Club de Kanaries de keel dicht. Eerst verloor STVV haar trainer, een langer verblijf van de huurlingen werd moeilijker en vandaag zitten Patrick Van Kets en Edward Still ook nog eens rond de tafel in West-Vlaanderen. Van Kets kan T3 worden in steun van Ivan Leko en mogelijk Rudi Cossey. Die laatste is bij Club in de running voor T2 en… bij STVV voor T1. “Momenteel praat ik met een vijftal clubs. Maar er is zeker nog niets rond met Club Brugge”, aldus Cossey. Toch lijkt STVV ook hier aan het kortste eind te trekken. Cossey zou een voorkeur hebben om in dienst van Leko te werken. Van Kets verzoent zich wellicht met de titel van T3 in Brugge, Edward Still wordt er naar alle waarschijn­lijkheid videoanali­st, net zoals hij dat in SintTruide­n was.

Toch Marquez?

Indien Cossey straks tekent bij Club Brugge, opent dat op Stayen perspectie­ven voor de Spanjaard Bartolomé ‘Tintin’ Marquez. De ex-coach van Eupen is nog steeds in gesprek met Duchâtelet en Bormans. Hij blijft de meest concrete piste, al wordt er mogelijk ook al met andere kandidaten gepraat. KRC Genk haalde met de Deense rechtsacht­er Joakim Maehle (Aalborg) op 9 mei al zijn eerste nieuwkomer aan boord. Sindsdien is het al vijf weken windstil op de Genkse mercato. Daar is een duidelijke reden voor: de meeste targets/gesprekspa­rtners zijn (beloften)internatio­nals. Zij zijn ofwel nog maar net met vakantie of bereiden zich voor op het EK U21, dat morgen in Polen begint. Het partijtje pingpong tussen KRC Genk en Lierse over de transferso­m van buitenspel­er Manuel Benson (20) was de voorbije week het enige concrete nieuws dat in de Luminus Arena te rapen viel. Verwacht wordt dat die onderhande­lingen voor de start van de voorbereid­ing (maandag 26 juni) zijn afgerond.

Benson moet in de kern Jean- Paul Boëtius vervangen, wiens optie bij Basel niet gelicht werd. Waarschijn­lijk komt er nog extra versterkin­g bij op de flank, al hangt dat ook af van de toekomst van aanvoerder Thomas Buffel. Hij wil er op zijn 36ste nog een jaartje bijdoen en praat daarover morgen, wanneer hij is teruggekee­rd uit vakantie, met KRC Genk. Het staat nog niet vast of er een extra centrale verdediger wordt aangetrokk­en om het uitvallen van Sébastien Dewaest, die met een kruisbandb­lessure mogelijk out is tot aan de winterstop, op te vangen. Men wil tijdens de voorbereid­ing de evolutie van Rubin Seigers (19), die zich prima heeft ontwikkeld de voorbije maanden, op de voet volgen. Is hij al sterk genoeg om als doublure voor Brabec (en Colley) te fungeren, dan komt er niemand bij. Is dat niet het geval, dan wordt hij mogelijk uitgeleend om wedstrijdr­itme op te doen en komt er een vervanger. Daar wordt op dit moment al intensief naar gespeurd. Hoe dan ook worden in de loop van de voorbereid­ing twee nieuwkomer­s verwacht in Genk. In de eerste plaats een doelman, die de leemte na het vertrek van Ryan (tekent eerdaags bij Brighton) en Bizot (AZ) moet invullen. De nieuwe keeper moet, zoals Ryan, het team van een stevige ruggengraa­t voorzien. Daarom staan vooral internatio­nals op het verlanglij­stje, de 24-jarige Deen Frederik Rönnow (Bröndby) op kop. Maar omdat in Europa tot eergistere­n interlands werden afgewerkt, zijn de meeste targets nog met vakantie. En is het ook voor TD Dimitri de Condé wachten om onderhande­lingen aan te knopen en/of een bod neer te leggen. Ook de meeste diepe spitsen die op het verlanglij­stje staan, zijn nog niet beschikbaa­r voor onderhande­lingen. Zo zijn de Deen Marcus Ingvartsen (Nordsjaell­and) en de Serviër Uros Durdevic (Partizan Belgrado) vanaf morgen actief op het EK U21 in Polen. Daarom is het dus nog even (wind)stil in Genk. In afwachting van wie weet welke storm.

 ?? GAENS
FOTO JEFFREY ?? Thomas Buffel, hier in duel met Kotysch van STVV, praat morgen met KRC Genk over een mogelijk verlengd verblijf.
GAENS FOTO JEFFREY Thomas Buffel, hier in duel met Kotysch van STVV, praat morgen met KRC Genk over een mogelijk verlengd verblijf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium