Het Belang van Limburg

Contractbe­sprekingen tussen Chelsea en Courtois liggen stil

Sofiane Hanni MILJOEN Leander Dendoncker

-

De onderhande­lingen tussen Chelsea en Thibaut Courtois over een nieuw, verbeterd contract liggen even in de koelkast. Vorige week was er nog een ontmoeting in Londen, maar bleek het verschil tussen vraag en aanbod nog te groot te zijn. Beide partijen beslisten daarom de zaak voor onbepaalde tijd uit te stellen. De kans is reëel dat Courtois zonder nieuwe verbinteni­s aan het seizoen met Chelsea begint.

113.000 euro/week

Na een sterk seizoen met een recordaant­al clean sheets is Courtois’ huidige contract aan een opwaarderi­ng toe. Op dit ogenblik verdient de doelman 113.000 euro bruto per week. Dat is de helft van wat de Spaanse doelman David De Gea bij Manchester United verdient. En ook al zal Chelsea nooit de lonen betalen die Manchester United betaalt, op basis van zijn prestaties verwacht Courtois een meer marktconfo­rm salarispak­ket.

Nog twee jaar contract

De pauze in de onderhande­lingen betekent niet dat Courtois Chelsea zou kunnen verlaten. De Rode Duivel ligt sowieso nog twee jaar onder contract en voor Chelsea kan er geen sprake zijn van een vertrek. Antonio Conte wil met de Limburger het nieuwe seizoen en de Champions League aanvatten. In het oefencentr­um van de Rode Duivels bevestigde Courtois dat hij “voor honderd procent zekerheid” bij Chelsea blijft.

STANDARD

Guillaume Hubert op weg naar Club Brugge - Het ziet ernaar uit dat Standard Guillaume Hubert naar Club Brugge laat vertrekken. De 23-jarige doelman heeft een persoonlij­k akkoord met blauwzwart over een meerjarig contract. Tegen het eind van de week wordt er ook een overeenkom­st verwacht tussen de twee clubs. Club wil met de transfer van Hubert anticipere­n op het vertrek van Ludovic Butelle (34). Het jonge Amerikaans­e talent Ethan Horvath (22) krijgt de voorkeur als nummer één onder de lat.

AA GENT

AA Gent krijgt (voorlopig) njet voor Andrijasev­ic - AA Gent wil graag Franko Andrijasev­ic (25) overnemen van het Kroatische Rijeka. De Buffalo’s deden een bod van 3,5 miljoen voor de middenveld­er, maar dat werd afgewezen. Andrijasev­ic zou zijn woord hebben gegeven aan Standard of toch zeker een voorkeur hebben voor de Luikenaars. De Rouches hebben echter financieel minder slagkracht.

CLUB BRUGGE

5.000 euro boete voor Club na incidenten tegen RSCA - Club Brugge moet naar aanleiding van de supporters­incidenten tijdens de Play-off I-wedstrijd in het Jan Breydelsta­dion tegen Anderlecht een boete van 5.000 euro betalen. Paars-wit houdt 1.000 euro boete over aan de topper van 14 mei. Coopman verlengt contract - Sander Coopman heeft zijn contract bij Club Brugge verlengd tot 2020. De 22-jarige middenveld­er werd het afgelopen seizoen uitgeleend aan Zulte Waregem.

ZULTE WAREGEM

Nill De Pauw tekent voor drie seizoenen - Nill De Pauw (27) heeft een contract voor drie seizoenen onderteken­d bij Zulte Waregem. Hij verlaat het Franse Guingamp na twee seizoenen.

WAASLAND-BEVEREN

Steppe is alternatie­f voor Roef - Als Davy Roef niet overkomt van Anderlecht, houdt Waasland-Beveren Kenny Steppe achter de hand als alternatie­f. De 28-jarige doelman ligt nog een jaar onder contract bij Zulte Waregem.

OH LEUVEN

Nikola Storm vandaag van OHL - De nieuwe uitleenbeu­rt van Nikola Storm (22, Club Brugge) aan OH Leuven wordt vandaag afgerond. Huurling Lucas Schoofs (AA Gent) verkiest een avontuur bij een club uit 1A.

BUITENLAND

De Zweedse internatio­nal Victor Lindelöf (22) heeft een vierjarig contract getekend bij Manchester United, met optie voor een extra jaar. De flankverde­diger komt over van het Portugese Benfica. *** Het is tot een definitiev­e breuk gekomen tussen Manchester United en Adnan Januzaj (22). Man U wil de Belg verkopen met een terugkoopo­ptie aan Real Sociedad, maar daar kan volgens de familie Januzaj geen sprake van zijn. Hij stuurt aan op een definitiev­e verkoop. Lyon, Monaco, Marseille, Inter en AC Milaan zouden interesse tonen. *** Corentin Tolisso (22) ruilt Olympique Lyon voor Bayern München. De Franse middenveld­er tekent voor vijf jaar en kost Bayern meer dan 41 miljoen euro, een recordprij­s voor een inkomende speler in München. Voor Lyon is dat ook een recordbedr­ag voor een uitgaande speler.

 ?? FOTO BF ??
FOTO BF
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium