Het Belang van Limburg

De niet te missen optredens van de komende festivalzo­mer

- Joey BOUGARD

Keuzestres­s voor de festivals? Niet nodig: wij speurden op de vier dozijn affiches van alle Belgische festivals naar dé tien namen die u niet mag missen. En omdat we zo goed opgevoed zijn, geven we u nog vijftien extra namen mee zodat festivalbe­estjes van alle aard - van de meebruller tot de hippe vogel - aan hun trekken komen.

moody

zien op: Best Kept Secret (18/6) en Rock Werchter (30/6).

Arcade Fire

Het Canadese zestal wierp zich met de twee dijken van platen -‘Funeral’ en ‘The Suburbs’ - op tot de belangrijk­ste indierockb­and van het afgelopen decennium. In Werchter komen ze met hun nieuwste worp ‘Everything Now’ onder de arm

Coely

Zo ergens tussen optredens op het Britse Glastonbur­y en in het land van de rijzende zon passeert de rapster Coely met haar uitstekend­e debuutplaa­t ‘Different Waters’ onder de arm ook nog gewoon langs de Belgische festivalpo­dia.

Millionair­e

De indrukwekk­endste wedervan wederopsta­nding sinds die van ene J.C. uit Nazareth - met met die langverwac­hte derde rde kanjer van een plaat, at, ‘Sciencing’ - verdienden­de een live verlengstu­k. Tim Tim Vanhamel pakt het meteen eteen grondig aan: Millionair­elionaire speelt zowat overal komendemen­de festiats festivalzo­mer. De beste plaats om om hen hen te gaan kijken? Op Rock Rock Herk, Herk, waar de losgeslage­n Limburgers Limburgers twaalf jaar geleden eenn kernbom kernbom van een optreden dropten ten dat dat nog nog steeds in het collectiev­e Limburgse Limburgse rockgeheug­en gegrift staat. taat.

zien op: om. Cactus (8/7),, Rock Rock Herk Herk (14/7) en Borgerwood in Antwerpenw­erpen (22/7). (22/7).

Robbie Williams

Als er iemand is die deze deze zomer zomer een goed-gevoel-garantie antie kan kan voorleggen, is het wel Robbie Robbie Wiln Williams. De Brit is een geboren geboren

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium