Het Belang van Limburg

XDe hippe vogel

-

Run The Jewels

Wie!? Twee hiphopvete­ranen - Killer Mike en El-P - die de handen in mekaar sloegen, drie mokerslage­n van platen afleverden en een loeier van een livereputa­tie opbouwden. Voorlopig moet u wel nog naar Nederlands safaripark Beekse Bergen voor uw portie realness.

Hardste verse: ‘ My business card says you’re in luck / I do two things, I rap and ...’ (Dat mag u zelf aanvullen) zien op: Best Kept Secret, Hilvarenbe­ek (16/6).

Cigarettes After Sex

Wie!? Wij raakten nog nooit een peuk aan (we zweren het, moeder!), zélfs niet na een portie rollebolle­n. Maar we geloven graag dat die met nicotine gevulde nagloed akelig dicht ligt bij wat Greg Gonzalez in zijn atmosferis­che minimale pop probeert te benaderen.

Hip weetje: Het heerlijke ‘Nothing’s Gonna Hurt You’ werd 50 miljoen keer bekeken op YouTube.

zien op: Rock Werchter (29/6).

Einstürzen­de Neubauten

Wie!? Legendaris­che Berlijnse groep die in de West-Berlijnse kraakpande­n van de jaren 80 de definitie voor ‘ketellawij­t’ verruimden. Doen het tegenwoord­ig iets gesofistic­eerder en mogen zelfs op Gent Jazz aantreden. Sellouts!

Hip weetje: De tijd dat ze met drilboren in de weer gingen is al even voorbij, maar Blixa Bargeld en co. staan wel nog met een arsenaal aan zelfgeknut­selde instrument­en op de bühne.

zien op: Gent Jazz (15/7).

Stormzy

Wie!? Geen genre zo hip als grime, het Britse bastaardki­nd van hiphop en jungle. En geen emcee zo populair als Stormzy, die op een dik jaar van YouTubefen­omeen naar samenwerki­ngen met Ed Sheeran ging.

Hardste verse: ‘ How can you be better than me? Shut up!’

zien op: Woo Hah! in Tilburg (1/7) en Pukkelpop (17/8).

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium