Het Belang van Limburg

De twintig leukste Limburgse

-

Ach, wat is de Limburger toch voorspelba­ar: toon hem een lege weide en hij poot er in de zomer pardoes een muziekfest­ival neer. Uit de schier eindeloze lijst aan festivals, braderijen en mini-Tomorrowla­nds plukten wij de twintig leukste. Sorry Pukkelpop, volgend jaar beter.

Stadsmuzik­antenfesti­val

Wanneer? 25 juni

Waar? Binnenstad Tongeren Waarom? Omdat aanstormen­de namen in de pop en rock mogen bewijzen dat ze het ook kunnen als straatmuzi­kant in de binnenstad van België’s oudste stad. Benieuwd hoeveel kleingeld Amongster, Brihang en Broeder Dieleman bijeen kunnen spelen.

cultuurzom­er.be

45 Fest

Wanneer? 28 juni

Waar? Forty Five, Bootstraat 9, Hasselt

Waarom? Omdat u de hectische examenperi­ode het best afsluit met een ruig feestje op woensdagav­ond. Kraantje Pappie, Willie Wartaal en Jewels Vs. Dvtch Norris zorgen voor de nodige ontlading na het blokken.

10 euro. www.fortyfive.be

Hookrock

Wanneer? 30 juni en 1 juli Waar? OC Rooierheid­e, Rooierheid­estraat 100 Diepenbeek Waarom? Later op het jaar en op een andere locatie, maar daarom zeker niet slechter. Het Diepenbeek­se bluesfesti­val pakt uit met Cosmo’s Foger-T (vrijdag) en de Doghouse Sam Blues Revue (zaterdag).

vanaf 20 euro, combi 40 euro. www.hookrock.be

Forest 808

Wanneer? 7 en 8 juli Waar? Hoefstraat, Hechtel-Eksel Waarom? Een donkere technorave in de Hechtelse bossen? We zijn even benieuwd als u. De organisati­e belooft alvast lekkere cocktails, gratis toiletten en een dijk van een affiche (Klaps, Stephan Bodzin, Nico Morano).

22 euro, combi 38 euro. www.forest808.be

Release Festival

Wanneer? 7 en 8 juli

Waar? Manshoven, Borgloon Waarom? Omdat erop dit oergezelli­g festivalle­tje tussen het glooiende Haspengouw­se landschap naast een rist dj’s ook alternatie­ve snoepjes du jour als Kapitan Korsakov, The Germans en It It Anita gepresente­erd worden.

10 euro, combi 16 euro. www.releasefes­tival.be

Torenlawij­t

Wanneer? 7 en 8 juli

Waar? Marktplein, Diepenbeek Waarom? Letterlijk een festival onder onder de de ke kerktoren. Naast Oaktree tree & & Avon Avondlicht en The Hourglass glass Instin Instinct krijgt u er lokale trots trots de de Vo Voalig Heads bovenop. En En dat dat allem allemaal gratis!

Floorfille­r Floorfille­r Festival

Wanneer? Wanneer? 20-22 2 juli

Waar? Waar? Kasteeldom­einKast Alden Biesen, sen, Bilzen Bilzen

Waarom? Waarom? WeinigW locaties die zo gedroomd gedroomd zijnz voor een festival als als de de achtertuin­achte van Alden Biesen. sen. Floorfille­rFloorfiv volkrijgen­wil zijn op dansvloerd­e tonen van Alan Fitzpatric­k, Amelie Lens en Joris Voorn.

39 euro, combi 59 euro. www.floorfille­rfestival.be

 ?? FOTO B
FOTO INGE KINNET ?? Alvaro Soler.
FOTO B FOTO INGE KINNET Alvaro Soler.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium