Het Belang van Limburg

XGenk On Stage

-

Het gratis stadsfesti­val in hartje Genk toont nog maar eens aan dat de grootste gemene deler zijn niet betekent dat je aan kwaliteit moet inboeten. Stevige gitaren (The Sore Losers, Marky Ramone’s Blitzkrieg), hippe snoepjes (Roméo Elvis x Le Motel, Tout Va Bien), krasse knarren (Arno en André Brasseur) en onversnede­n popmuziek (Milow en Stan Van Samang) vechten in het stadscentr­um om uw onverdeeld­e aandacht.

On Stage, 23-25 juni, stadscentr­um Genk. Info: www.genkonstag­e.be

Caban’As

Wanneer? 21 en 22 juli

Waar? Schuttenbe­rgstraat 2, As Waarom? Een leuke - gratis - dansavond met dj Willie Wartaal (die van De Jeugd Van Tegenwoord­ig) op vrijdag, een stevige gitaargevu­lde dag met onder meer Guy Swinnen en Dirty Hips op zaterdag. En een gezellige handmade markt langs het podium. U moest al onderweg zijn.

10 euro. www.cabanas.be

Gracias A La Vida

Wanneer? 22 juli

Waar? Burgemeest­erspark, Stationsst­raat Lommel Waarom? Omdat deze tiende editie - na een jaartje pauze - meteen ook de laatste is. Afscheid nemen van dit werelds benefietfe­stival kan op de heerlijke tonen van Lommelse dj Faisal, Discobaar A Moeder en het Orchestre Internatio­nal Du Vetex.

11,5 euro. www.graciasala­vida.be

Pempkes Festival

Wanneer? 28-29 juli

Waar? Grammestra­at, Spouwen (Bilzen)

Waarom? Omdat het Tomorrowla­nd van Grote-Spouwen het aandurft om een extra schlagerav­ond in te leggen met Steve Tielens, Paul Severs en Willy Sommers. Op zaterdag loeit er wel weer techno en electro over de weide, met onder meer The Whatevers, Joyhauser en Plastik Funk.

pempkesfes­tival.be

Grote-

Absolutely Free Festival

Wanneer? 4-5 augustus

Waar? C-Mine, Genk

Waarom? Omdat u er met drie gebruikte batterijen betaalt voor

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium