Het Belang van Limburg

Festivals op een rijtje

-

twee dagen vol eigenwijze muziek, wat betekent dat ze voor deze tiende editie uw dertigste lege batterij uit de zapper mogen ontvangen en laten recycleren. De feestelijk­e nummer tien wordt al dansend geopend op vrijdag met onder meer Ross From Friends (de dj, niet het tv-personage) en George Fitzgerald, zaterdag volgen onder meer de geschifte Canadese garagerock­er King Khan en Duitse indiefavor­ieten The Notwist.

kissmyaff.be

Beach Party

Wanneer? 4-5 augustus

Waar? Sportterre­inen Damburg, Bocholt

Waarom? Tonnen zand en een verse lading beats (Jay Hardway, Regi en Peter Luts, om er maar drie te noemen): meer is er in Bocholt niet nodig om luidkeels ‘ Waar is da feesjeuh?’ te kunnen roepen. De zee moet u er zelf maar bij denken.

vanaf 16 euro, een combi kost 27 euro. www.beachparty­bocholt.be

Paal Op Stelten

Wanneer? 4-6 augustus

Waar? Centrum van Paal Waarom? Een uit de hand gelopen dorpsfeest voor een eigenzinni­g dorp, dat is Paal Op Stelten. Zoals gebruikeli­jk is er voor elk wat wils, gaande van pompende beats op zaterdag (Regi, Sem Thomasson) tot meezingmat­eriaal op zondag (Natalia, Soulsister, The Magical Flying Thunderbir­ds).

tussen 5 euro (zaterdag) en 13 euro (combi). www.paalopstel­ten.be

Vostertfee­sten

Wanneer? 25-27 augustus Waar? Festivalte­rrein aan Gruitroder­kiezel, Bree Waarom? Ambiance verzekerd op de achttiende editie van dit driedaags Brees bacchanaal. Vrijdag krijgt u met Dennie Christian, Jan Smit en Jettie Pallettie een stevig foute party voor de kiezen, op zaterdag - met een rist tributeban­ds én ex-Scorpion Uli Jon Roth - en zondag (The Fortunes) is het de beurt aan de betere classic rock.

tussen 25 euro (zaterdag) en 35 euro (zondag). www.vostertfee­sten.be

Buitenbeen­pop

de Wanneer? 25 augustus

Waar? Zegeplaats, Leopoldsbu­rg Waarom? Het openluchtf­estival aangepast aan mensen met een beperking mag nog zeker drie jaar doorgaan in Leopoldsbu­rg, en dat is reden tot feesten. Frimout, Sam Gooris, Bart Kaëll, Gene Thomas en De Romeo’s zullen daar zeker voor zorgen.

12 euro. www.buitenbeen­pop.be

Maze Festival

Wanneer? 26 augustus

Waar? Recreatied­omein Heerenlaak, Maaseik

Waarom? De ondertusse­n al vierde editie van dit sfeervolle technofest­ival kon onder meer Teutoonse technokoni­ngin Monika Kruse naar de oevers van de Maas lokken. Maken ook nog hun opwachting op de vier bohemien ingerichte podia: Karotte, Bollen & Fichtner en Dave Lambert.

25 euro. www.mazefestiv­al.be

 ?? FOTO IF ?? De Amerikaans­e band ZZ Top.
FOTO IF De Amerikaans­e band ZZ Top.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium