Het Belang van Limburg

Tennisdel boven bij meisjes 11/2

- Jeroen FISSETTE

De jeugdwerki­ng van Tennisdel Genk scheert al jaren hoge toppen. Nu de interclub in de eindrondef­ase terecht is gekomen, drijven de ploegen van jeugdveran­twoordelij­ke Dries Beerden weer boven. Dat succes went niet. “De resultaten blijven in stijgende lijn gaan. Wij volgen onze spelers en speelsters van dichtbij. Ons begeleiden­d team werd nog uitgebreid. We zitten dus nog niet aan ons maximum. De resultaten blijven in de goede richting gaan.” Vorig seizoen kon de club uitpakken met winst van jeugdprodu­ct Noah Martens op het internatio­naal jeugdtorno­oi Young Champions Cup in Hasselt.

“Aan die eindzege hebben veel spelers en speelsters een voor- Geladé zou deze zomer graag zijn eerste ATP-puntje behalen. “Dat blijft mijn ultieme droom, maar ik moet mij noodgedwon­gen beperken tot vier internatio­nale tornooien. Als profspeler moet je 15 tot 20 tornooien spelen om gewend te raken aan het tempo en de omgeving. De schaarse kansen die ik krijg, moet ik grijpen. Daarom ligt de druk bij mij ook hoger. Jeugdveran­twoordelij­ke Dries Beerden van Tennisdel Genk maakt van de examenperi­ode gebruik om er even tussenuit te knijpen en van een korte maar deugddoend­e vakantie te genieten. Hij kon trouwens met een gerust gemoed vertrekken, want de jeugd van Tennisdel deed het weer uitstekend tijdens de interclub. Exponent van die successen zijn de meisjes 11/2, waar drie van de vier halvefinal­isten een ploeg van Tennisdel was. De finale is

all Tennisdel.

Jeugdveran­twoordelij­ke

Dries BEERDEN beeld genomen. Noah is immers niet dé absolute topper van de club. Hij bewees echter dat je door hard te werken ook erg mooie resultaten kan boeken. Dat is top.” Ondertusse­n davert de Tennisdelt­rein maar voort. “Dat er bij de meisjes 11/2 drie ploegen bij de laatste vier zaten, is natuurlijk erg plezant. Die meisjes trainen allemaal In het voorjaar was ik bijvoorbee­ld goed op dreef, maar de afgelopen weken moest ik zoals gezegd een pauze inlassen om weer wat centjes te verdienen. Andere spelers kunnen zich volledig toeleggen op de uitbouw van hun tenniscarr­ière, maar dat lukt mij niet. Het is bovendien heel moeilijk om een sponsor te vinden. Van mijn generatie zijn er maar twee spelers , Clement Geens en Omar Salman, die zijn doorgebrok­en.” Ook op het vlak van interclub is Geladé een buitenbeen­tje.

“Ik speel al drie jaar bij RTC Liège samen en ze duwen mekaar voortduren­d naar een hoger niveau. Het is een leuke lichting. Maar die resultaten komen niet vanzelf. We proberen continu te vernieuwen en te zoeken naar een verfrissen­de aanpak.” De onderlinge confrontat­ie zorgt voor een klein praktisch probleem. “Tja, de meisjes zullen zelf en zowel in eerste als tweede nationale spelen we de eindronde”, zegt hij. “Ik kon mij destijds in de kijker spelen op hun tornooi. Zo is de bal aan ‘t rollen gegaan. Ondertusse­n voel ik er mij echt thuis. Via Kimmer Coppejans heb ik ook in Frankrijk een ploeg gevonden.” “Vorig weekend ben ik trouwens met enkele trainers naar de halve finales in Roland Garros gaan kijken. We mochten ook een kijkje nemen achter de schermen. Een heel leuke ervaring die naar meer smaakt.”

Die resultaten komen niet vanzelf. We proberen continu te vernieuwen

moeten coachen. Uiteraard zullen er trainers aanwezig zijn, maar we gaan geen coaches op de bank zetten. Dat zou wat raar zijn. Het is niet de bedoeling dat onze eigen coaches dan tegen mekaar op beginnen te coachen. Nu, als club hebben we wel wat ervaring met onderlinge duels in de interclub”, besluit Beerden.

 ?? FOTO RL ?? Drie ploegen van Tennisdel haalden de laatste vier bij de 11/2.
FOTO RL Drie ploegen van Tennisdel haalden de laatste vier bij de 11/2.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium