Het Belang van Limburg

Lung en Loyen als dubbelspel­ers naar Tokio?

21 Limburgse clubs in drie nationale reeksen

- Jo TREKELS

De kans wordt groter dat we op de Olympische Spelen van Tokio 2020 één of zelfs twee Limburgse tafeltenni­sspeelster­s aan het werk gaan zien. Om in het enkelspel op de Spelen van Tokio te geraken, is het wellicht te vroeg voor Lisa Lung (17) uit Sint-Truiden en Eline Loyen (18) uit Hoeselt. Maar het IOC besliste onlangs om het gemengd dubbel aan het officiële tafeltenni­sprogramma toe te voegen. En dat vergroot de kansen op de Spelen voor de Limburgse dames aanzienlij­k. De VTTL heeft namelijk plannen om Lisa Lung te koppelen aan Cédric Nuytinck en Eline Loyen aan Robin Devos met het oog op kwalificat­ie voor het gemengde dubbeltorn­ooi op de De elitereeks is dertien clubs rijk, eentje meer dan vorig seizoen. Dat komt omdat Jette overkwam van de BZVB via een gunstmaatr­egel. Hasselt en Houthalen krijgen versterkin­g van promovendu­s EisdenDorp, dat degradant Meeuwen vervangt. Ook Morlanwelz zakte, Anderlecht steeg.

In 2B komen liefst twaalf van de veertien clubs uit Limburg. Meeuwen wisselde plaats met Eisden-Dorp, terwijl uit derde Spelen van Tokio 2020. Topsportco­ach Marc Closset legt uit waarom:“Loyen en Lung zijn toppers bij de Europese junioren. Waarom zouden we hen niet koppelen aan sterke dubbelspel­ers als Nuytinck en Devos? Er zit muziek in deze combinatie­s en ik heb er goede hoop op dat we ons kunnen kwalificer­en voor Tokio 2020.” Eline Loyen is zeker te vinden voor het idee, maar heeft momenteel andere katten te geselen. Loyen: “Ik heb het tafeltenni­s enkele weken aan de kant gezet en concentree­r mij nu volop op mijn examens aan de universite­it. Maar als je mij vraagt naar die plannen, ben ik er uiteraard wel voor te vinden. Ik heb nog geen dubbelerva­ring met Robin Devos, maar dat zal wel loslopen”, aldus Loyen. Het Departemen­t Futsal van de KBVB klopte dinsdagavo­nd laat de definitiev­e reeksindel­ing in het nationale futsal voor het seizoen 2017-2018 af. In totaal komen vanaf 15 september 21 Limburgse clubs aan de aftrap in drie afdelingen. Dat zijn er twee meer dan aan het einde van vorig seizoen. klasse naast kampioen ZVK Terkoest ook Heracles Alken en Geleeg Leopoldsbu­rg mogen doorschuiv­en door aan de competitie­voorwaarde­n te voldoen.

In 3A zijn er nog steeds (maar) tien ploegen, net als eind vorig seizoen, maar veel nieuwe gezichten. Van de zeven Limburgse derdeklass­ers eind april blijven enkel Onbetong UKM Tongeren en BTR Maasmechel­en over. Naast de Tongerse fusie stegen dus drie clubs en stopte Boxberg. De reeks krijgt wel Limburgse versterkin­g vanuit het provincial­e achterveld met Florya Genk, Maasmechel­en Turk en Renolim Alken. Uit de BZVB komt Futsal Project Hasselt, het vroegere Hasselt United. De competitie schiet op 15 september uit de startblokk­en. Op 1 september is er wel al bekervoetb­al en in het weekend van 8 september speelt de nationale ploeg een tornooi in Duitsland.

 ?? FOTO KH ?? Lisa Lung en Eline Loyen.
FOTO KH Lisa Lung en Eline Loyen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium